Зареждам...
*** САМО НА 21 ЯНУАРИ В ЗАЛА 1 ЧУЙТЕ "ЗВУЦИ ОТ ЗЕМИТЕ НА ГАНСУ" ПО ПОВОД КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА! * ПЪРВИ ПРОМОБИЛЕТИ НА ЦЕНА -10 лв. за МАРИО ХОСЕН & ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР - 24 март 2019г.
КУНГ - ФУ СПЕКТАКЪЛ "НЕБЕ, ЗЕМЯ, ДАО"

17 февруари - зала 1 - 19:00 ч.

КЛУБ „ШЪН ШЪ ТАЙДЗИ БАГУА“ ВИ КАНИ НА 

ЕДИНСТВЕНИЯ ПО РОДА СИ КУНГ ФУ СПЕКТАКЪЛ: 
„НЕБЕ, ЗЕМЯ, ДАО“

Спектакълът представлява нов поглед към традиционните китайски бойни изкуства, представени по атрактивен и съвременен начин. Зрителите ще могат да се насладят на впечатляваща демонстрация на бойни форми и двубои, изпълнявани с истински кунгфу оръжия. Участниците в представлението са възпитаници на китайския майстор по вътрешни бойни изкуства - Шън Фей, от клубовете: „Sheng shi Taiji Bagua“ - Варна, Ба Гуа Джан клуб „Белият лотос“ – София, Клуб „Китайски бойни изкуства“ – Враца, Клуб по вътрешни бойни изкуства „Планински поток“ – Свиленград, както и младите възпитаници на Ушу клуб „Шън Лун“ – Варна.


СПЕКТАКЪЛЪТ Е СЪС СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ НА КИТАЙСКИЯ ГРАНДМАЙСТОР ПО ВЪТРЕШНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА – МАЙСТОР ШЪН ФЕЙ!

Майстор Шън Фей е пето поколение майстор в линията Лян шъ Ба Гуа Джан и приемственик на линията Дзян шъ Тай Дзи Цюен. На 13 години започва да се обучава във външните бойни стилове Шао Лин Цюен и Ба Дзи Цюен, а след 26 годишна възраст започва да тренира при най-добрите вътрешни майстори в Китай вътрешните бойни стилове Ба Гуа Джан, Тай Дзи Цюен и Син И Цюен. Печелил е няколкократно първи награди от демонстрации по бойни изкуства в Китай, организатор е на първия турнир по смесени свободни боеве в гр. Варна и на няколко спортно-артистични спектакъла. В България, майстор Шън Фей основава няколко клуба по вътрешни бойни изкуства и създава свой автентичен почерк ”Шън шъ Тай Дзи Ба Гуа”, на който всяка седмица обучава ученици в клуба си в град Варна.

Дългата история на китайските бойни изкуства започва преди повече от пет хиляди години, обединявайки в себе си бойния опит на непрекъснато воюващите китайски армии и ученията на трите големи културни традиции на далечния Изток – Будизъм, Даоизъм и Конфуцианство. По това време, в Китай се зараждат различни стилове и школи, които най-общо се разделят на: вътрешни и външни. И до днес, повечето хора познават бързите и твърди техники от манастира Шао Лин, докато по-меките удански техники на вътрешните бойни школи, остават дълбоко пазени и трудни за овладяване, дори и след дългогодишни тренировки.

Най-големите китайски вътрешни бойни стилове са Ба Гуа Джан (Дланта на осемте триграми), Тай Дзи Цюен (Юмрукът на Великия предел) и Син И Цюен (Юмрукът на съзнанието и формата). Всички вътрешни бойни изкуства се базират на енергийни занимания, използващи специални дихателни упражнения (Ци Гун) и техники за отпускане. Буквално преведено „Ци Гун“ означава работа с енергията, а „Ци“ е универсалната космическа енергия, която прониква всичко съществуващо и го подхранва.
Вътрешните бойни изкуства развиват мекота и естественост на движенията, не наблягат на агресията, а на омиротворението, не използват силата на мускулите, а на енергията „Ней Гун“, развиват дълбока вътрешна релаксация и осигуряват правилно движение на енергията Ци по цялото тяло. Качествата, които добива практикуващият се натрупват бавно и постепенно, но остават за цял живот, а ползите, далеч надхвърлят спортните постижения и оздравителни ефекти. Философията на вътрешните бойни изкуства сочи пътя към Дао или иначе казано, Пътят на вътрешна трансформация и духовна реализация.

„Да развиваш вътрешната си енергия, да постигнеш вътрешна хармония и баланс, да поддържаш тялото и духа си в единство, да добиваш осъзнаване и да навлезеш в съгласие с Дао, това е „вътрешно бойно изкуство“, това е Пътят към Самопознание.“
 
Станете част от едно вълнуващо изживяване на дух, сила и мистичност.
Заповядайте!
 
Цена на билетите: 6 лв.


Повече за дейността на клуб ‘’Sheng shi Taiji Bagua’’ /„Шън шъ Тайдзи Багуа“


FACEBOOK: Sheng shi Taiji Bagua 
YOUTUBE: https://www.youtube.com/playlist?list=PLcouiWBn5PvaOX1t_ASsFH7soNmhB_orO

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички