Зареждам...
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, ПРОЖЕКЦИЯТА НА „ВЕЗДЕСЪЩИЯТ“ НА 20.10 СЕ МЕСТИ В 17 ч. В ЗАЛА 1. БИЛЕТИТЕ ВАЖАТ БЕЗ ПРЕЗАВЕРКА. МОЛИМ ДА НИ ИЗВИНИТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО!***Третото издание на кино-литературния фестивал СинеЛибри 2017 ще се проведе във Варна от 12 до 22 октомври във Фестивален и конгресен център, всеки ден от 19 ч. в зала "Европа". Билетите вече са в продажба!***От 23 до 26 октомври очаквайте за първи път във Варна фестивал за селекция от документални филми SOFIA BITING DOCS***
КУНГ - ФУ СПЕКТАКЪЛ "НЕБЕ, ЗЕМЯ, ДАО"
3 юни - зала 1 - 18:30 ч.

КЛУБ „ШЪН ШЪ ТАЙДЗИ БАГУА“ВИ КАНИ НА
ЕДИНСТВЕНИЯ ПО РОДА СИ КУНГФУ СПЕКТАКЪЛ: 
„НЕБЕ ЗЕМЯ ДАО “Спектакълът представлява нов поглед към традиционните китайски бойни изкуства, представени по атрактивен и съвременен начин. Зрителите ще могат да се насладят на впечатляваща  шоу демонстрация на бойни форми и двубои, изпълнявани с истински кунгфу оръжия. Участниците в представлението  са възпитаници на Майстор Шън Фей, от клубовете: „Sheng shi Taiji Bagua“ - Варна, Ба Гуа Джан клуб „Белият лотос“ – София, клуб „Китайски бойни изкуства“ – Враца, както и младите възпитаници на Ушу клуб „Шън Лун“ – Варна.
СПЕКТАКЪЛЪТ Е СЪС СПЕЦИАЛНОТО УЧАСТИЕ НА КИТАЙСКИЯ ГРАНДМАЙСТОР ПО ВЪТРЕШНИ БОЙНИ ИЗКУСТВА – МАЙСТОР ШЪН ФЕЙ!
  Майстор Шън Фей е пето поколение майстор в линията Лян шъ Ба Гуа Джан и приемственик на линията Дзян шъ Тай Дзи Цюен. На 13 години започва да се обучава във външните бойни стилове Шао Лин Цюен и Ба Дзи Цюен, а след 26 годишна възраст започва да тренира при най-добрите вътрешни майстори в Китай вътрешните бойни стилове Ба Гуа Джан, Тай Дзи Цюен и Син И Цюен. Печелил е няколкократно първи награди от демонстрации по бойни изкуства в Китай, организатор е на първия турнир по смесени свободни боеве в гр.Варна и на няколко спортно-артистични спектакъла. В България, майстор Шън Фей основава няколко клуба по вътрешни бойни изкуства и създава свой автентичен почерк ”Шън шъ Тай Дзи Ба Гуа”, на който всяка седмица обучава ученици в клуба си в град Варна.

  Дългата история на китайските бойни изкуства започва преди повече от пет хиляди години, обединявайки в себе си бойния опит на непрекъснато воюващите китайски армии и ученията на трите големи културни традиции на далечния Изток – Будизъм, Даоизъм и Конфуцианство. По това време, в Китай се зараждат различни стилове и школи, които най-общо се разделят на: вътрешни и външни. И до днес, повечето хора познават бързите и твърди техники от манастира Шао Лин, докато по-меките удански техники на вътрешните бойни школи, остават дълбоко пазени и трудни за овладяване, дори и след дългогодишни тренировки.
  Най-големите китайски вътрешни бойни стилове са БА ГУА ДЖАН (Дланта на осемте триграми), ТАЙ ДЗИ ЦЮЕН (Юмрукът на Великия предел) и СИН И ЦЮЕН (Юмрукът на съзнанието и формата).  Всички вътрешни бойни изкуства се базират на енергийни занимания, използващи специални дихателни упражнения (Ци Гун) и техники за отпускане.Буквално преведено „Ци Гун“означава работа с енергията, а „Ци“е универсалната космическа енергия, която прониква всичко съществуващо и го подхранва.
  Вътрешните бойни изкуства развиват мекота и естественост на движенията, не наблягат на агресията, а на омиротворението, не използват силата на мускулите, а на енергията „Ней Гун“, развиват дълбока вътрешна релаксация и осигуряват правилно движение на енергията Ци по цялото тяло.Качествата, които добива практикуващиятсе натрупват бавнои постепенно, но остават за цял живот, а ползите, далеч надхвърлят спортните постижения и оздравителни ефекти.
  Философията на вътрешните бойни изкуства сочи пътя към Дао или иначе казано, Пътят на вътрешна трансформация и духовна реализация.

„Да развиваш вътрешната си енергия, да постигнеш вътрешна хармония и баланс, да поддържаш тялото и духа си в единство, да добиваш осъзнаване и да навлезеш в съгласие с Дао, това е ВЪТРЕШНО БОЙНО ИЗКУСТВО, това е Пътят към Самопознание.“
 
Станете част от едно вълнуващо изживяване на дух, сила и мистичност.
Заповядайте!
 
ДАТА: 3 ЮНИ 2017 Г.
МЯСТО: ФЕСТИВАЛЕН И КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР – ВАРНА, ЗАЛА 1
НАЧАЛО: 18:30
ВХОД: 5 лв.  
БИЛЕТИ НА КАСАТА НА ФКЦ – ВАРНА
 
 
Повече за дейността на клуб ‘’Sheng shi Taiji Bagua’’ /„Шън шъ Тайдзи Багуа“
 FACEBOOK: Sheng shi Taiji Bagua https://www.facebook.com/Sheng-shi-Taiji-Bagua-206136459481352/
YOUTUBE CHANNEL: Sheng Shi Taiji Bagua - Taiji, Bagua, Arts and Self-awareness https://www.youtube.com/channel/UCHqvRVLTBRKhLzvryOsw93w
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички