Зареждам...
***КИНОМАНИЯ 2017 ОТ 17 ДО 30 НОЕМВРИ*** ПРИ ПОКУПКА НА 7 ИЛИ ПОВЕЧЕ РАЗЛИЧНИ ФИЛМОВИ ЗАГЛАВИЯ ОТ КИНОМАНИЯ ПОЛУЧАВАТЕ 2 лв. ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА ВСЕКИ БИЛЕТ*** НА 25 НОЕМВРИ ИЗВЪНРЕДНИ ПРОЖЕКЦИИ НА „В СВЕТА НА ГИВЪН“ от 17 ч. и от 19 ч.***НЕ ПРОПУСКАЙТЕ на 17 декември РИШАР ГАЛИАНО СОЛО-ОТ БАХ ДО ПИАЦОЛА! ***
КРАСИВИЯТ СЕЗОН
Година: 2015
Продукция: Европейска

13 януари - зала "Европа" - 15 ч.

Специализирана програма на Френския институт и Фестивален и конгресен център за младата франкофонска публика
 
"КРАСИВИЯТ СЕЗОН" - игрален филм на Франция
2015, 105 мин.


Режисьор: Катрин Корсини
В ролите: Сесил дьо Франс, Изия Егелин, Ноеми Лвовски и др.
 
Любовта между две жени може да бъде не само секси, но и съвсем истинска и затрогваща.
 
Ситуирана между идиличната френска провинция и улиците на Париж през 70-те години, Катрин Корсини разказва историята на 20-годишно фермерско момиче, чиято хомосексуалност провокира гнева на родителите й традиционалисти, които очакват тя да се омъжи за местно момче. Делфин предприема голяма промяна в живота си, като решава да се премести в столицата. Успява да си наеме апартамент и сменя работната престилка с кожено яке.
Не след дълго Делфин е привлечена от динамичната Карол, която е начело на група феминистки. Карол си има приятел, но двете жени бързо се поддават на привличането си и стават неразделна двойка. Блаженството им е нарушено, когато бащата на Делфин се разболява тежко и тя трябва да се върне във фермата, за да се грижи за него заедно с майка си. Карол трябва да избере дали да остане в Париж или да последва Делфин.
 
Вход свободен.
Награди: "Люмиер" 2016 за музика, Локарно 2015 -"Variety Piazza Grande Award"
Номинации: "Сезар" 2015 за главна женска роля, за поддържаща актриса, за игрален филм.
 
Филмът се прожектира на френски език с български субтитри.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички