Зареждам...
*** ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ НА 30 април в зала 1 на ФКЦ! ОЧАКВАМЕ ВИ! ***
КРАЛЯТ ЕЛЕН
25 януари 2019 г. - зала 1 - 19:00 ч.

Театър "Българан" представя:
"КРАЛЯТ ЕЛЕН"
Трaгикомична театрална приказка в три действия по Карло Гоци

Сценична версия и постановка: Анастасия Събева
Музикални интерпретации и композиции: Стелиан Радев
Изработка на маски и визуална среда: 'Елена Нацариду, Августина-Калина Петкова и Ада Паунова
Пластика: Калина Георгиева
Снимка: Иво Чифлички

С участието на: Августина-Калина Петкова, Борис Кашев, Боян Арсов, Веселин Петров, 'Елена Нацариду, Калина Георгиева, Ненчо Костов и Стелиан Радев

В спектакъла са използвани цитати от произведения на Федерико Фелини, Емир Кустурица и Том Стопард

Най-награждаваният спектакъл на Театър Азарян, „Кралят Елен", ще гостува на варненската публика за втори път, след като миналата година актьорите взеха участие във Международния театрален фестивал „Варненско лято" през юни.
 
Това е първото представление на „Кралят Елен" за новата година в морската ни столица и е предвидено за 25 януари от 19:00 часа в зала 1, във Фестивален и конгресен център – Варна.

„Кралят Елен" е сред най-завладяващите софийски спектакли, който за една година от съществуването си на сцената на Театър Азарян успя да спечели много награди, да получи престижни номинации и да участва в редица театрални събития от културния живот на София и страната.
 
Спектакълът е подходящ за всички възрасти и предлага приятно семейно изживяване.
 
В спектакъла младият господар на кралство Серендипо е превърнат в елен от коварен съперник. Възможно ли е да се върне изгубената любов? Съществува ли справедлив ред в света? Съществува ли вълшебството и ако да, как действа?

"Щеше ни се да създадем красива, вълнуваща, любовна приказка... за възрастни. Сметнахме, че улисани в бита, грижите и ежедневните трудности забравяме поезията и романтиката на живота! Затова създадохме представление, което да вълнува, забавлява и трогва зрителите... Една топла, емоционала история, която да ни заведе на пътешествие в магическия, измислен град Серендипо, да ни запознае с тревогите на неговия Крал и неговата неистова необходимост от любов. Необходимост, не измислена, а такава, като на всеки човек... Дали Кралят, превърнат в Елен ще успее да извоюва своята загубена любов? Или само в измисления свят на актьорите, когато говорим за приказки и магии любовта може наистина да ни се случи, Кралят да бъде щастлив, а предателят – наказан?..." - Анастасия Събева. 


Номинация „Икар“ 2018 за поддържаща мъжка роля (Боян Арсов)
Награда „Аскеер“ 2018 за изгряваща звезда (Веселин Петров)
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички