Зареждам...
*** VARNA INTERNATIONAL ACADEMY И ПЪРВИТЕ ПРОМОЦИОНАЛНИ БИЛЕТИ ЗА ПРЕМИЕРНИ ЗАГЛАВИЯ *** ОТ 28 МАЙ СЕДМИЦА НА ИСПАНСКОТО И ИБЕРОАМЕРИКАНСКОТО КИНО***НА 2 И 5 ЮНИ ОТ 14 Ч. – „ТРИ СЕСТРИ“ НА ЧЕХОВ – СПЕКТАКЪЛ НА РУСКИ, ЖЕСТОМИМИЧЕН ЕЗИК, СЪС СУБТИТРИ НА РУСКИ, БЪЛГАРСКИ И АНГЛИЙСКИ***НА 8 ЮНИ ОТ 14 ч. И 18 ч. НАЦИОНАЛНИЯТ ТЕАТЪР - ЛОНДОН НА ЖИВО:ПРЕДСТАВЯ „ХЕДА ГАБЛЕР" ОТ ХЕНРИК ИБСЕН***„МЕТРОПОЛИТЪН ОПЕРА“ НА ЖИВО ОТ НЮ ЙОРК ПРЕДСТАВЯ„БОХЕМИ“ ОТ ДЖАКОМО ПУЧИНИ НА 14 ЮНИ ОТ 19 Ч.***
КОНЦЕРТ НА ОТЛИЧЕНИ ИЗПЪЛНИТЕЛИ И ГРУПИ ОТ ММФ „СЛАВЯНСКИ ЗВЪН”

Купи билет



26 май 2018 г. - зала "Европа" - 18:00 часа

Концерт на отличени изпълнители и групи от Международен младежки фестивал „Славянски звън”

Международен младежки фестивал „Славянски звън” е фестивал с конкурсен харaктер, който има за мисия да се засили ролята на културата, като двигател в процеса на културно обновление на град Варна. Да се насърчи развитието, обновяването и обогатяване на културния живот във Варна чрез организиране и промотиране на един нов младежки Фестивал, като важен фактор за изграждане на идентичността и неповторимостта на българският език, България, и в частност на гр.Варна.

Реализирането на проекта е важно за изграждане на културно-социална идентичност, както и за увеличаване на икономическата, социалната и културната интеграция на територията на Община Варна. Създаване на трайни културни отношения с другите Славянски държави /Русия, Полша, Беларус, Украйна, Чехия, Словакия, Унгария, Молдова, Македония, Сърбия, Черна гора, Албания, Република Косово, Босна и Херцеговина и др./ и засилване на обмена между всички славяноговорящи младежки общности. Възможност за културен обмен в един свят без езикови бариери, обединени от сходни традиции и ценности.

ММФ „Славянски звън” е широко спектърен фестивал с конкурсен характер,включващ всички видове вербално и невербално изкуство. Насочен е към млади изпълнители с ясно изразен творчески и почерк и конкретна визия за развитие в бъдеще.Участниците ще бъдат разделени в две възрастови групи,както следва– 1-ва възрастова група 16-20 годишни, 2-ра възрастова група 20-26 годишни творци /изпълнители/, като в изключителни случаи е възможно допускането до Конкурса и на творци и изпълнители с високи творчески постижения до навършени 29 години.

„Славянски звън“ има следните цели:

- Да съдейства за съхраняването и популяризирането на нематериалното културно наследство на всички славянски народи;
- Да популяризира българското музикално и театрално, танцово, филмово, изобразително, приложно изкуство в страната и чужбина;
- Да развива културния обмен в областта на всички вербални и невербални изкуства между славянските народи;
- Да мотивира, поощрява и подпомага изявите на младите изпълнители в областта на всички видове изкуства;
- Да съдейства за обогатяване на културния календар и за развитие на културния туризъм в Община/гард Варна. 

Фестивалът „Славянски звън” ще се проведе от 24 до 26 май. Повече подробности може да откриете на сайта: http://mmfslavqnskizvun.com/.
Цени на билетите:
- редовни: 5, 8 и 10 лв.
- намаления за учащи и пенсионери: 3, 5 и 8 лв.

Деца до 7 годишна възраст влизат с придружител с един билет!
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички