Зареждам...
УВАЖАЕМИ КЛИЕНТИ, ПРОЖЕКЦИЯТА НА „ВЕЗДЕСЪЩИЯТ“ НА 20.10 СЕ МЕСТИ В 17 ч. В ЗАЛА 1. БИЛЕТИТЕ ВАЖАТ БЕЗ ПРЕЗАВЕРКА. МОЛИМ ДА НИ ИЗВИНИТЕ ЗА ПРИЧИНЕНОТО НЕУДОБСТВО!***Третото издание на кино-литературния фестивал СинеЛибри 2017 ще се проведе във Варна от 12 до 22 октомври във Фестивален и конгресен център, всеки ден от 19 ч. в зала "Европа". Билетите вече са в продажба!***От 23 до 26 октомври очаквайте за първи път във Варна фестивал за селекция от документални филми SOFIA BITING DOCS***
КОНЦЕРТ ВИВАЛДИ-ШУБЕРТ
4 юли 2017 - Градска художествена галерия - 19:30 часа

КОНЦЕРТ ВИВАЛДИ-ШУБЕРТ

Диригент: Пол Мюлер
Солисти: Шелби Джоунс-Уеренбърг – сопран,  Кара Уеъринг – мецосопран, Николай Иванов - тенор,
Уолтър Суон – бас


Програмата включва две забележителни вокално-инструментални творби – Меса в сол мажор на Шуберт и Глория на Вивалди.
Две прекрасни произведения, които покоряват публиката със своята мелодичност, виталност и изящество и са като бисери в короната на световното музикално наследство.

Първият концерт от тази програма е на 4 юли в градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна от 19,30 ч. /Билети се продават на билетния център на Фестивалния и конгресен център – Варна, а в деня на концерта - в залата./. Диригент е маестро Пол Мюлер, солисти: Шелби Джоунс-Уеренбърг – сопран,  Кара Уеъринг – мецосопран, Николай Иванов - тенор, Уолтър Суон – бас. На 7 юли същата програма изпълнителите ще представят и в католическата катедрала „Свети Йосиф“ в София от 19 ч., а на 9 юли - в Солун.
Тази дългогодишна музикална традиция, на която продуцентската компания „Варна Интернешънъл“ дава живот всяка година, заличава граници между държави и континенти, между стари и нови музикални практики, защото се основава на най-великото човешко творение - изкуството, което сближава хората от различни нации и възраст, въздейства на сърцата и умовете им със своите непреходни ценности.
 
Българо-американски екип представя музикални шедьоври в Европа
 
Организатор е „Варна Интернешънъл“ - компанията, която подготвя тази година  XVIII лятна музикална академия и концертни турнета, партньори са Държавната опера на Стара Загора и симфоничният оркестър на Пазарджик
  
 
Осемнадесета лятна музикална академия и мащабни концертни турнета в Европа – това включва тазгодишната кампания на продуцентската компания „Варна Интернешънъл“. За пореден път създателят на българо-американската компания Калин Чонев и неговата съпруга Шарон събират изявени музикални творци най-вече от САЩ и България на една сцена, за да представят някои от най-ярките шедьоври на световната музикална литература. За пореден път две различни култури – тази на Стария и тази на Новия континент, се срещат, за да споделят  уникални традиции, опит, идеи и емоции на универсалния езика на музиката.
Безспорно акцентът и това лято са събитията в България – XVIII лятна музикална академия и концертните турнета в страната.
За пореден път „Варна Интернешънъл“ организира концертни турнета в Европа – този път в Германия и Чехия, на състав от САЩ. Съставът е хорът на Грейс Юнивърсити от Небраска с диригент Грег Зилке. Младите изпълнители ще покажат своето пленяващо изкуство в Берлин, Лайпциг, Дрезден, Ерфурт, Айзенах, Магдебург, Витенберг и Прага. Пребиваването им на Стария континент е свързано с 500-годишнината от църковната реформация на Мартин Лутер, белязала съдбата на човечеството векове напред.
 
XVIII лятна музикална академия
 
XVIII лятна музикална академия с майсторски класове за оперни изпълнители и диригенти отворя „врати“ в края на май и дава старт в продължение на месец на поредица от прояви, които се осъществяват в сътрудничество с екипа на Държавната опера на Стара Загора. Последното събитие от програмата е на 25 юни.
Целият оперен театър на Стара Загора /близо200 души/ за шеста поредна година е партньор на „Варна Интернешънъл“ в осъществяването на този уникален музикален проект. Над 80 са участниците в Академията предимно от САЩ, но също така и от Япония, Китай, Африка и Европа. Поканени са близо 20 видни международни изпълнители и педагози, специалисти в различни области на музикалното изкуство от САЩ и Европа, които да работят със студентите. Участниците в диригентския курс ще изучават Реквиема на Волфганг Амадеус Моцарт. Участниците в оперната академия пък ще подготвят премиерното за България изпълнение на операта „Благодатна земя“ /The Tender Land/ на Аарон Копланд, един от най-ярките американски композитори, изпълнители и педагози на ХХ век, както и великолепната опера на Моцарт „Дон Жуан“ - своеобразен връх в неговото оперно творчество. Предстоят общо 12 прояви в рамките на академията - 4 спектакъла на операта на Моцарт „Дон Жуан“ и 2 спектакъла на операта от Копланд „Благодатна земя“, галаконцерт с откъси от френски опери, матинета на млади таланти в певческото изкуство на САЩ, два концерта, в програмата на които ще бъде включен „Реквием“ на Моцарт, солов рецитал. Лектори в оперната академия са диригентите Анди Андерсен, Диан Чобанов, Кристофър Томас, Юя Миазаки, Младен Станев; режисьорите Славчо Николов, Рейчъл Харис и Дейл Морхоуас; вокалните педагози Дженифър Глидън, Дарина Такова, Реймънд Фийнър, Томас Стъдебейкър, Марсия Портър и Ейдън Соудър; пианистите Ариадна Загрян, Лин Компас, Богдан Станев и Наталия Ривера.
На 3 юли  вокалният ансамбъл „Фортисимо“ от Бургас, който спечели 1 награда на Международния майския хоров конкурс в категорията камерни хорове, провел се във Варна неотдавна, подготвя специален поздравителен концерт към гостите от САЩ. Поканата за гастрола на ансамбъла е на директора на „Варна Интернешънъл“ Калин Чонев.

 „Варна Интернешънъл“
“Варна Интернешънъл” е продуцентска компания, създадена в сърцето на САЩ от един българин и неговата съпруга. Българинът е Калин Чонев, син на проф. Марин Чонев, основателя на представителния смесен хор “Морски звуци” и на Международния майски хоров конкурс “Проф. Георги Димитров” във Варна.
Днес “Варна Интернешънъл” е лидер в музикалната индустрия и по-специално в организацията на мащабни кантатно-ораториални, оперни и други класически музикални събития. От основаването си през 1999 г. до днес компанията организира и продуцира десетки музикални събития: фестивали, музикални академии и конкурси в САЩ, Израел и много държави в Европа, включително и в България, в рамките на които се осъществяват и стотици концерти с участието на хиляди музиканти от различни континенти и държави по цял свят - от Северна и Южна Америка, Европа, Австралия, Азия и Африка. Успехът на “Варна Интернешънъл” е отразен от някои от най-елитните медии в света: Washington Post, New York Times, Boston Globe, Boston Herald, The Jewish Daily Forward, The Boston Inelligencer, Jerusalem Post, New Tang Dynasty Television, БНТ и БНР и всички водещи печатни медии в България.
В биографията на “Варна Интернешънъл” са вписани организирането и изпълнението на такива шедьоври на световното музикално наследство като реквиемите на Моцарт, Верди и Брамс, Кантата 150 от Бах, Меса в до мажор от Бетовен, Te Deum от Бизе и много други.
 
 
 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички