Зареждам...
ДВА VIP БИЛЕТА НА ЦЕНАТА НА ЕДИН за ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА ПРОФ. ЕБЕНБАУЕР ОТ ВИЕНСКАТА КАТЕДРАЛА "СВ. СТЕФАН" И СОПРАНОТО СУЗАНЕ КУРЦ! 9 април, 19ч. ***ГЛЕДАЙТЕ „ЛИЛИ РИБКАТА“ – БЪЛГАРСКА ФАНТАСТИЧНА ПРИКАЗКА ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ***ОТ 16.02 – „МАТИЛДА“ – СКАНДАЛНИЯТ ФИЛМ НА АЛЕКСЕЙ УЧИТЕЛ, ЗАСНЕТ СРЕД ЕСТЕСТВЕНИТЕ ДЕКОРИ НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ*** СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ВАРНА 2018 ОТ 16 ДО 23 МАРТ – БИЛЕТИТЕ СА В ПРОДАЖБА!***
КВАДРАТЪТ
Година: 2018
Продукция: Европейска

16 март - зала 1 - 19 ч.
ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ВАРНА 2018

"КВАДРАТЪТ" - Швеция, Германия, 2017 г. , 150 мин.

Режисьор - Рубен Йостлунд
С участието на - Клаес Бенг, Елизабет Мос, Доминик Уест, Тери Нотари, Кристофер Лаесьо
 
Кристиан е уважаван куратор в музей за съвременно изкуство. Разведен е, но е отдаден баща на двете си деца, кара електромобил и винаги подкрепя добрите каузи. Следващото му шоу е „Квадратът“ – арт инсталация, която провокира минувачите да бъдат алтруисти, напомняйки им, че трябва да са отговорни човешки същества. Понякога обаче е трудно да живееш според собствените си идеали: телефонът на Кристиан е откраднат, а глупавата му реакция го вкарва в неудобни ситуации. Междувременно PR агенцията на музея представя една неочаквана кампания за „Квадратът“. Реакцията е грандиозна и запраща Кристиан в екзистенциална криза.

„Медиите са част от начина, по който гледаме на света и по който го разбираме. Смятам, че е важно да анализирам това, защото съм убеден, че движещите се изображения са най-мощният начин да се изразяваме и вследствие на това най-опасният. В същото време филмите ни дават изключителен достъп до света: има толкова много неща, които всъщност не сме направили, но пък сме ги изживели в главите си, докато гледаме.
Филмите провокират размисъл за статуквото и за онова, което приемаме за даденост. Истински се вълнувам, когато някой ми каже, че цяла вечер с приятели е дискутирал мой филм. Това значи, че работата ми е провокирала промяна извън киносалона.“

Рубен Йостлунд

Награди и номинации:
Златна палма и награда "Vulcain" от фестивала в Кан 2017 г.
6 награди от Европейски филмови награди 2017 г. (най-добър филм, най-добър режисьор, най-добър сценарий, най-добра сценография, най-добра европейска комедия, най-добър европейски актьор - Клес Банг)
Награда Гоя 2018 г. (най-добър европейски филм)
Номинация за Златен глобус 2018 г.
Номинация за Оскар 2018 г. (за най-добър чуждоезичен филм)
 
Цени на билетите: 8 лв. редовен, 6 лв. намаление за учащи и пенсионери
5 лв. при закупуване на 5 или повече билети
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички