Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
КАРМЕН
19 февруари 2019г. - 19:00ч.
Държавна опера Варна - Основна сцена
 
КАРМЕН
опера в четири действия от Жорж Бизе
 
Либрето Анри Мелиак и Луи Халеви по едноименната новела на Проспер Мериме
Диригент Ян ван Маанен
Режисьор Кузман Попов
Сценография Иван Савов
Костюми Лора Маринова
Хореография Боряна Сечанова
Диригент на хора Цветан Крумов
КАРМЕН – Саня Анастасия
ДОН ХОЗЕ – Ивайло Михайлов
ЕСКАМИЛИО – Венцеслав Анастасов
МИКАЕЛА – Ирина Жекова
ЦУНИГА - Гео Чобанов
МОРАЛЕС - Илко Захариев
ФРАСКИТА - Галина Великова
МЕРЦЕДЕС - Силвия Ангелова
РЕМЕНДАДО - Пламен Долапчиев
ДАНКАЙРО – Теодор Петков
С участието на Варненската детско-юношеска опера с художествен ръководител Ганчо Ганчев
 
Операта „Кармен“ на великия френски композитор Жорж Бизе е едновременно полет на неговия гений и житейско фиаско. Герои на действието са бандити, контрабандисти, войници. На премиерата през 1875 г. в Опера Комик възмутени зрители негодуват срещу образа на главната героиня като „разпътна циганка”, „безсрамна съблазнителка”, „авантюристка без морални устои” и т.н. Бизе не понася провала и починал три месеца по- късно. След седем години операта се завръща в Париж с огромен успех и оттогава шества триумфално по целия свят. В главната роля гостува Саня Анастасия. Тя изучава музика в
Университетите по музика и сценични изкуства в Грац и Виена. От 2008 г. е постоянен гост-солист на Националната опера в Сараево (Босна и Херцеговина). От лятото на 2013 г. е с ангажименти в Арена ди Верона, в ролите на Фенена в "Набуко" в партньорството на Пласидо Доминго като Амнерис в "Аида", Улрика в „Бал с маски“ и Кармен. През октомври 2018 г. ще изпълни ролята на Амнерис в „Аида“ по покана на Tokyo Nikikai Opera Foundation.
 
Изпълнява се на френски с надписи на български и английски език.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички