Зареждам...
*** САМО НА 21 ЯНУАРИ В ЗАЛА 1 ЧУЙТЕ "ЗВУЦИ ОТ ЗЕМИТЕ НА ГАНСУ" ПО ПОВОД КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА! * ПЪРВИ ПРОМОБИЛЕТИ НА ЦЕНА -10 лв. за МАРИО ХОСЕН & ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР - 24 март 2019г.
Йохан Себастиан Бах, Магнификат и Лудвиг ван Бетовен
5 юни 2018 г, 19 ч.

Йохан Себастиан Бах,
Магнификат и Лудвиг ван Бетовен,
Меса в до мажор,

Икономически университет – Варна, зала „Аула“диригент Трей Дейвис, директор на хоровите дейности, Щатски университет на Луизиана, САЩ

диригент на хора Рандал Спиър, директор на хоровите дейности, Рондолф Колидж, Вирджиния, САЩ

хор и солисти на Оперна академия Varna International

Симфоничен оркестър – Пазарджик

Маестро Трей Дейвис дирижира „Магнификат“ на Бах и Меса в До мажор на Бетовен
На 27 май се открива XIX-та лятна музикална академия на продуцентската компания „Варна Интернешънъл“. До 6 юни ще се провеждат майсторски класове за певци, инструменталисти и диригенти, водени от видни международни изпълнители и педагози, специалисти в различни области на музикалното изкуство от САЩ и Европа. Участниците в нея ще изучават „Магнификат” за солисти, петгласен хор и оркестър на Йохан Себастиан Бах и Меса в до мажор оп. 86 на Лудвиг ван Бетовен. „Магнификат” (1723) е едно от първите произведения, написано от Бах в качеството си на новоназначен кантор на църквата „Св. Тома” в Лайпциг. Авторът й съчетава духовното със светското начало; следва литургичните традици, но и добавя нови нюанси, развили се в музикалния език на следващите поколения. Месата на Бетовен (1807) е един от първите опити на композитора в този жанр и може би затова от нея блика емоционален заряд и директност на изказа. Концертното изпълнение на двете мащабни творби е на 5 юни, 19 ч. в зала „Аула“ на Икономическия университет във Варна.
Майсторският диригентски клас се провежда от 1999 година без прекъсване, тази година той е воден от диригента Трей Дейвис - директор на хоровите дейности в Щатския университет на Луизиана, носител на наградата на Асоциацията на американските хорови диригенти „Джулиъс Хърфорд“ (2013). Той ще застане начело на Симфоничния оркестър на Пазарждик и хора на „Варна интернешънъл“ за изпълнението и на двете творби в ораториалната вечер.
Диригент на хора е маестро Рандал Спиър, професор по дирижиране и ръководител на хоровите ансамбли и оркестъра в Рандолф Колидж, Вирджиния, участник в академиите на „Варна интернешънъл“ повече от 10 години.
По традиция на сцената ще видим и хористи от представителния за община Варна състав „Морски звуци“, отбелязал миналата година своята 60-годишшнина. Основател на хора и негов диригент до смъртта си през 2012 година е проф. Марин Чонев. Днес неговото място заема Росица Щерева.
В соловите партии очакваме:
Магнификат в Ре мажор - Джордан Оуен (баритон)
Анджелина Петрониевич (мецосопран) Дезире Додсън ДюМонд (сопран)
Керъл Гомес (сопран)


Меса в До мажор – Кели Бърч (алт)
Норман Браун (бас)
Стейси Уте-Щоферан (сопран)
Роберт Ерлихман (тенор)„Варна Интернешънъл“

“Варна интернешънъл” е продуцентска компания, създадена в сърцето на САЩ от един българин и неговата съпруга. Българинът е Калин Чонев, син на проф. Марин Чонев, основателя на представителния смесен хор “Морски звуци” и на Международния майски хоров конкурс “Проф. Георги Димитров” във Варна. Днес “Варна Интернешънъл” е лидер в музикалната индустрия и по-специално в организацията на мащабни кантатно-ораториални, оперни и други класически музикални събития. От основаването си през 1999 г. до днес компанията организира и продуцира десетки музикални събития: фестивали, музикални академии и конкурси в САЩ, Израел и много държави в Европа, включително и в България, в рамките на които се осъществяват и стотици концерти с участието на хиляди музиканти от различни континенти и държави по цял свят - от Северна и Южна Америка, Европа, Австралия, Азия и Африка. Успехът на “Варна интернешънъл” е отразен от някои от най-елитните медии в света: Washington Post, New York Times, Boston Globe, Boston Herald, The Jewish Daily Forward, The Boston Inelligencer, Jerusalem Post, New Tang Dynasty Television, БНТ и БНР и всички водещи печатни медии в България.
В биографията на “Варна Интернешънъл” са вписани организирането и изпълнението на такива шедьоври на световното музикално наследство като реквиемите на Моцарт, Верди и Брамс, Кантата 150 от Бах, Меса в до мажор от Бетовен, Te Deum от Бизе и много други. 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички