Зареждам...
*** САМО НА 21 ЯНУАРИ В ЗАЛА 1 ЧУЙТЕ "ЗВУЦИ ОТ ЗЕМИТЕ НА ГАНСУ" ПО ПОВОД КИТАЙСКАТА НОВА ГОДИНА! * ПЪРВИ ПРОМОБИЛЕТИ НА ЦЕНА -10 лв. за МАРИО ХОСЕН & ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР - 24 март 2019г.
И ТОВА Е БЪЛГАРИЯ
Година: 2018
Продукция: Българска

27 юни - зала "Европа" - 20 ч.

"И ТОВА Е БЪЛГАРИЯ" - България, документален, 50 мин.

режисьор: Стилиян Иванов

Мистично и забавнопредставяне на предхристиянските духовни средища от земите на днешна България. Трите части на поредицата разкриват какво може да “улави” в тях един утвърден пророк, мистик, гадател..., какъвто е млада жена с име Ивелина.  “Наричана от някои “ясновидка N1 на България”, а от други “световен феномен” тя улавя енергии и невидими сили, научно доказано!
Специално за филма, пред камерите, Ивелина е изследвана в единствената българска интердисциплинарна лаборатория за екстраординарни феномени. Лабораторията работи от 20 години към шуменския университет с екип от специалисти – физици, химици, биолози, лингвисти, медици и др. Друг гарант за феноменалните способности на Ивелина е археологът Георги Ганецовски, който от години извършва археологически проучвания край село Оходен, врачанско. Неговите разкрития доказаха на световната научна общност, че по днешните български земи се е зародила първата европейска цивилизация. Същите тези наши прародители са създатели и на първата в света протописменост. На терен Ивелина трябваше да опише как са изглеждали първите цивилизовани европейци, в какво са вярвали и как са поитали боговете си. Ивелина описва картини на 8 000 години, а археологът потвърждава думите й: “да, така е!”.
            В този филм екипът се е доверил не на историята като наука, която в голямата си част е идеология, а на Екзюпери, който казва без капка корист, че “най-същественото е невидимо за очите. Най-същественото е видимо само със сърцето”.

Цени на билетите: 8 лв.  редовен, 6 лв. намаление за учащи и пенсионери
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички