Зареждам...
Играчка донеси и за друга размени - пролетно издание
Играчка донеси и за друга размени - пролетно издание

https://www.facebook.com/events/472732716592031/

Кога? 24.03. 2019 г. ( неделя)
Къде? Фестивален и конгресен център- Варна, зала 7 (Етаж -2 , на нивото на Бар Next)
От колко до колко часа? от 11 до 14 часа.


След успеха на първото издание при което се размениха многобройни играчки и направихме дарение на "Карин Дом" благодарение на всички вас, бихме искали да ви уведомим, че вече има дата за второто издание на "Играчка донеси и за друга размени". След първото събитие имахме запитвания от много хора, които не са успели да присъстват, но желаят да разменят и да помогнат. За тях и за всеки друг желаещ да размени или дари играчка, 24.03.2019 година е датата на пролетното издание. Повода за него е да отбележим настъпването на първа пролет и възможността да помогнем, като дарим играчки на Център за обществена подкрепа "Другарче" гр. Варна и Комплекс за социални услуги за деца и младежи гр. Варна.

Защо да го направим?
В съвременното общество на свръх консумация, всеки има играчки в излишък и се чуди какво да ги прави. Случва се да се получат като подаръци дублиращи се или такива, които са нови в опаковка към които детето няма интерес или такива пък, които вече са му омързнали, но са годни за употреба. Вместо да бъдат изхвърляни, въпреки че стават за игра, те могат да зарадват друго дете. В същото време, вашето дете може да намери нови играчки за себе си, с които да замени тези, които са му вече не са му толкова интересни. Да не забравяме и други важни аспекти, а именно че новият живот на старите играчки допринася за опазването на околната среда и спестява от семейния бюджет, защото събитието е абсолютно безплатно.

Какви играчки могат да бъдат?
Всякакви. Те могат да бъдат от детски кухни за игра и подобни такива, кукли и всевъзможни аксесоари за тях, през пъзели, настолни игри, книжки, надуваеми, музикални, интерактивни, образователни, плюшени и други до момчешки играчки за възраст от 0 до 14 години.

Колкото играчки оставиш до толкова играчки можеш да вземеш в замяна.
Разбира се може само да донесеш и те да останат за дарение.
Играчките трябва да бъдат чисти, здрави и годни за игра.
Ако играчките имат повече части, е желателно да бъдат опаковани в прозрачна торбичка, за да не се разпилеят частите.
Качеството на играчките, които ще донесеш е качеството на тези, които ще вземеш.

Размяната има и благотворителен характер. Ако имате възможност и желание, можете да донесете книжки, игри, играчка/и, ( без плюшена/и) , които да бъдат дарени на Комплекс за социални услуги за деца и младежи гр. Варна ( https://www.facebook.com/cnst.varna) и на Център за обществена подкрепа "Другарче" гр. Варна ( https://www.ksuds-varna.com/bg/ )

Молим да споделяте събитието, за да може да достигне до повече хора.

Вход: Свободен
Очакваме Ви!
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички