Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април! *** ПОДАРЕТЕ СИ ПРАЗНИЧНА ЕМОЦИЯ! ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ САМО НА 30 април в зала 1 на ФКЦ!
"ЗЛАТНА РОЗА" 2018 - ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ
Година: 2018
Продукция: Българска

27 септември - зала 1 - 19 ч.

"ЗЛАТНА РОЗА" 2018 - ОФИЦИАЛНО ОТКРИВАНЕ 


"ТАЙНАТА СЪСТАВКА"/"ИСЦЕЛИТЕЛ" - Македония, Гърция, 2017 год., 105 мин.
Сценарист: Гьорче Ставрески
Режисьор: Гьорче Ставрески
Оператор: Деян Димески
Музика: Бранислав Николов, Пеце Трайковски, Гоце Йовановски
С участието на: Благой Веселинов, Анастас Тановски, Аксел Мехмет, Александър Михич, Мирослав Петкович, Диме Илиев, Симона Димковска
 
Разказ за нископлатения жп механика Веле и неговия болен от рак баща. Синът използва крадена марихуана, за да приготви сладкиш и да облекчи болките на баща си, но е притиснат, от една страна, от престъпниците, които си търсят дрогата, и от друга – от местните пенсионери, които пък търсят лек за многобройните си болежки.
 
Македонският кинорежисьор Гьорче Ставрескизавършва Факултета за драматични изкуства в Скопие. Работи като монтажист, звукорежисьор, плакатист и др. Режисьор е на к/м и документални филми. Дебютният му игрален филм печели множество награди на международни кинофестивали.
 
Фестивали и награди
Наградата на Балканския преглед, МФФ Солун2017; специалната награда за сценарий, МФФ Брюксел-Средиземноморие, 2017; наградата за чуждоезичен филм,МФФ Санта Барбара, 2018; наградата на Филмовите срещи в Бергамо, 2018; диплом от Балкански конкурс, София филм фест, 2018; диплом от Франкофонския кинофестивал 2018; наградата на фестивала в Обан, Франция, 2018; наградата за дебют на Фестивала за централноевропейско и източноевропейско кино, Виена, 2018


Цени на билетите: 7 лв. редовен, 5 лв. намаление за учащи и пенсионери
6 лв. при покупка на 5 или повече билети
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички