Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
ЗЛАТНАТА РЪКАВИЦА
Година: 2019
Продукция: Европейска

19 март - зала "Европа" - 18:00 ч.

МЕЖДУНАРОДЕН СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ВАРНА 2019
ЗЛАТНАТА РЪКАВИЦА - Германия, Франция, 2019, 115 мин.
Режисьор: Фатих Акин
В ролите: Марк Хосеман, Йонас Даслер, Адам Бусдукос, Катя Щут, Маргарете Тийзел

Провокативният нов филм на Фатих Акин е създаден по роман бестселър. Филмът проследява истинската история на Фриц Хонка – физически и психически увреден сериен убиец, който убива жени в квартал в Хамбург между 1970 и 1975 г. Хонка избира жертвите си в бар на име Zum Goldenen Handschuh („Златната ръкавица“), където често е посетител.
Пред Variety Акин споделя, че въпросният сериен убиец е живял само на няколко преки от улицата, на която самият режисьор е израснал.

Фатих Акин
Роден е в Хамбург на 25 август 1973 г. в турско семейство. Учи визуални комуникации в
Хамбургския колеж за изящни изкуства, където се дипломира през 2000 г. Дебютира в
игралното кино през 1998 г. с Кратко и безболезнено, който печели редица награди и подобно на Солино, е номиниран за Германската филмова награда. Акин често се снима и като актьор. Най-големия си успех постига с филма С глава в стената, за който печели „Златна мечка” в Берлин през 2004 г. За следващия си игрален филм На прага на рая Акин получава наградата за сценарий в Кан през 2007 г., четири Германски филмови награди, Европейска филмова награда за сценарий и др.


Цени на билетите: 8 лв. - редовна; 
6 лв. - намаление за учащи/пенсионери или при закупуване на 5 и повече билети
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички