Зареждам...
ЗАХА ХАДИД:ЦЕНТЪР ЗА ПЕТРОЛНИ НАУКИ И ИЗСЛЕДВАНИЯ „КРАЛ АБДУЛА "/КЕВИН РОШ: ТИХИЯТ АРХИТЕКТ
Година: 2017
Продукция: Друга

ЗАХА ХАДИД:ЦЕНТЪР ЗА ПЕТРОЛНИ НАУКИ И ИЗСЛЕДВАНИЯ „КРАЛ АБДУЛА"- Германия 2018, 7 мин.

Режисьор: Ханс Георг Еш

Това е един от последните проекти на „Заха Хадид Аркитектс“, направен за крал Абдула. Видеообиколка на грандиозната сграда на Центъра за петролни науки и изследвания „Крал Абдула“.


КЕВИН РОШ: ТИХИЯТ АРХИТЕКТ- Ирландия, САЩ 2017, 82 мин.

Режисьор: Марк Нунан

Все още работещ на 95 години, носителят на наградата „Прицкер“, архитектът от ирландско-американски произход Кевин Рош е загадка. Той е достигнал върха в своята професия, но не се интересува от славата и отбягва етикета „архитект-звезда“. Въпреки че през живота си е създал всепризнати шедьоври, сред които сградите на Фондация „Форд“ и Оукландския музей на Калифорния, и е посветил 40 години на проектиране на нови галерии за „Метрополитън“ в Ню Йорк, той няма намерение да се пенсионира и продължава да гледа напред. Архитектурната философия на Рош се фокусира върху изграждане на „общност за модерно общество“ и на него се приписва създаването на зелени сгради още преди те да станат част от общественото съзнание.

Фестивали: Фестивал на документалното кино на Ирландския филмов институт, 2017 Новозеландски филмов фестивал, 2018 Филмов фестивал за архитектура и дизайн в Уинипег, 2018
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички