Зареждам...
*** СПЕЦИАЛНА ПРОМОЦИЯ ЗА ЦВЕТНИЦА! ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ НА 30 април в зала 1 на ФКЦ! Цени на билетите: 8 и 10 лв.!
Дискусия
15 февруари 2019 - зала 4 /"Пресцентър" - 17:30 ч.

Варна е втората спирка от турнето на Колектив за обществени интервенции (КОИСолидарна България, посветена на ниските доходи. Заповядайте на 15.02. от 17:30 часа в Зала 4 (Пресцентър) на ФКЦ във Варна, където ще обсъдим всички заедно идеи как да ги вдигнем. Този път фокусът е демокрацията и организацията на работното място.

Шефовете имат интерес да натискат работната заплата надолу, за да поддържат конкурентоспособността си, без да жертват печалбата. Понякога прибягват и до внос на чуждестранни работници, по-бедни и отчаяни от нас и готови да работят на всякакви условия, без да се пазарят. Това често създава конфликти между работещите, от които печелят единствено работодателите, защото те имат изгода работниците да се карат помежду си за трохите, които получават.

Така както шефовете имат интерес заплатите на всички да са ниски, работниците от всички националности имат интерес те да са по-високи. А най-прекият път, по който заплатите да се вдигнат, е чрез колективна организация и натиск от страна на работниците и служителите за по-справедливо разпределение на изработената от тях стойност. Опитни синдикалисти и изследователи на неравенствата и бедността ще мислим заедно с широката публика начини да направим работните ни места справедливи, демократични и достойни, вместо да търсим такива в чужбина.

С участието на Ваня Григорова (Солидарна България), Даниела Пенкова (dokumentalni.com), Юлия Владимирова (Българската левица), Георги Медаров (Колектив за обществени интервенции), Евгени Никитин (Автономен работнически синдикат) и Стефан Кръстев (изследовател). 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички