Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април! *** ПОДАРЕТЕ СИ ПРАЗНИЧНА ЕМОЦИЯ! ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ САМО НА 30 април в зала 1 на ФКЦ!
ДИАГНОЗА / 8'19''
Година: 2018
Продукция: Българска

1 октомври - зала 1 - 18 ч.
36-ти ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ "ЗЛАТНА РОЗА"


КЪСОМЕТРАЖНА КОНКУРСНА ПРОГРАМА 
"ДИАГНОЗА" - България, 2018, 28 мин, дебют

Сценарий: Олга Иванова, Камен Коларов
Режисьор: Камен Коларов
Оператор: Дамян Димитров
Музика: Георги Стрезов
С участието на: Меглена Караламбова, Слава Рачева, Маргита Гошева, Петко Венелинов, Валери Леков, Даяна Ханджиева
Продукция: Консепт студио – Кръстьо Ламбев
С подкрепата на: Национален филмов център
Контакт: Консепт студио, + 359 2 495 44 33, + 359 888 819 332, org@conceptstudio.tv
www.conceptstudio.tv
 
За да накара дъщеря си да я посети, Еми се преструва на болна. Боряна е изправена пред сложната задача да съчетава кариерата на тв. водеща с грижите за майка си, която живее извън града. За двата дни, прекарани заедно, те започват наново да изграждат разкъсаната връзка помежду си. Но лъжата няма да остане без последствия.
 
Фестивали и награди: премиера на София МФФ 2018, “Джеймисън”; Дни на българското кино в Париж, 2018; Реджина
IFF2018, Канада; “Източни съседи” МФФ 2018, Хага
 
Камен Коларов завършва право в СУ и филмова и телевизионна режисура в НАТФИЗ. Режисьор е на три късометражни игрални и два документални филма, над 30 епизода от тв сериали, рекламни и музикални клипове.

КОНКУРСНА ПРОГРАМА 
8'19'' - България, 2018 г., 90 мин.

Режисьори - Кристина Грозева, Петър Вълчанов, Любомир Младенов, Надежда Косева, Теодор Ушев, 
С участието на - Ирмена Чичикова, Симон Варсано, Цветан Алексиев, Христо Димитров-Хиндо, Георги Господинов, Светлана Янчева, Иван Бърнев

8 минути и 19 секунди –това е цялото време, което имаме, преди вестта за смъртта на Слънцето да ни достигне. Толкова време отнема на светлината, за да пропътува оттам дотук. И после идва тъмнината... Не е задължително темата за Апокалипсиса непременно да бъде разглеждана като глобален катаклизъм, конници на разрушението, ангели на смъртта, огън и погром. Може да бъде показана и като нещо изключително лично, интимно, почти тихо.
8'19'' е филм-омнибус, състоящ се от 6 новели по разкази на Георги Господинов, реализирани от 6 различни екипа.

Кристина Грозева и Петър Вълчанов – режисьори:“Урок” (2014, носител на множество награди) ,“Слава” (2016); Теодор Ушев е български аниматор и визуален артист, който живее в Монреал. “Глория Виктория” е в шорт листата за анимация на наградите “Оскар” 2014. ,“Сляпата Вайша” с премиера на “Берлинале” 2016и е номинирана за наградата за “Оскар” за анимация2017; Надежда Косева eрежисьор и продуцент: к/ф “Ритуал”,“Втори дубъл” и “Омлет” (почетен диплом в Сънданс).Владимир Люцканове актьор, режисьор и продуцент. Документална поредица “Умно село”, “Фланьорът” (наградата за български документален филм, Мaster Of Art Film Festival). Любомир Младенов е режисьор, Пълнометражен дебют “Ловен парк”, “Витоша” (док.), “Кораб в стая”(игр.,2017, в конкурсната програма на МФФ  в Токио).
 
Цени на билетите: 7 лв. редовен, 5 лв. намаление за учащи и пенсионери

6 лв. при закупуване на 5 или повече билети
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички