Зареждам...
ДЖАЗОРКЕСТЪР НА КОНЦЕРТГЕБАУ АМСТЕРДАМ & МАДЕЛИН БЕЛ
Intermezzo - съвместна програма с Международния театрален фестивал "Варненско лято"
07-06-2019
20:00  -  Фестивален и конгресен център - зала 1

Джазоркестър на Концертгебау Амстердам & Маделин Бел

ТРИБЮТ НА РЕЙ ЧАРЛС И СТИВИ УОНДЪР
диригент Роб Хорстинг

КОНЦЕРТ С ГОЛЕМИТЕ ХИТОВЕ НА ДВАМА ЛЕГЕНДАРНИ МУЗИКАНТИ,
ПРОМЕНИЛИ СВЕТА НА МУЗИКАТА


Кралският Концертгебау в Амстердам е единствената концертна зала в света, която поддържа джаз биг бенд заедно с класически състав. Години наред джазовият ѝ оркестър с главен диригент Денис Макрел има славата на един от най-добрите в Европа, открояващ се със собствен стил и високо качество. Той постига международна известност с неповторимите си сътрудничества с първокласни солисти.
Първото гостуване на Джазоркестъра на Концертгебау в България се организира съвместно от Международния театрален и Международния музикален фестивал „Варненско лято“ със специален концерт с американската дива на соул музиката Маделин Бел. Под диригентството на Роб Хорстинг те ще изпълнят аранжименти на големите хитове на две икони на R&B и поп музиката като Рей Чарлс и Стиви Уондър.

Маделин Бел навлиза на музикалната сцена в края на 60-те години и прави впечатляваща кариера между САЩ и Европа, и между стиловете госпел, поп, соул и джаз музика. Тя покорява с богатството и дълбоката емоционалност на нейния глас. През 2003 г. в Обединеното кралство е удостоена с Наградата за цялостно творчество на Фондацията за музикално наследство заради изключителния ѝ принос към музикалната индустрия.
 
Концертът се осъществява с подкрепата на Холандското посолство и на Air France KLM Delta Bulgaria.
 
Времетраене: 90 мин. 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички