Зареждам...
ДА ОБИЧАШ ПАБЛО
Година: 2017
Продукция: Европейска

17, 19, 22 и 25 юли - зала "Европа" - 18 ч.
20 юли - зала "Европа" - 17.45 ч.
21 и 26 юли - зала "Европа" - 20.10 ч."ДА ОБИЧАШ ПАБЛО" - Испания, България, 2017 год., 123 мин.
режисьор: Фернандо Леон де Араноа
в главните роли: Хавиер Бардем, Пенелопе Крус, Питър Сарсгард

По биографичната книга „Да обичаш Пабло, да мразиш Ескобар“ на Вирхиния Валехо.

Вълнуващата история и бурната любовна афера между прочутия колумбийски наркобарон Пабло Ескобар (Хавиер Бардем) и амбициозната телевизионна водеща Вирхиния Валехо (Пенелопе Крус). Разказът е предаден през погледа на журналистката и проследява възхода на безскрупулния колумбийски наркобарон, загинал в престрелка през 1993 г., след като благодарение на престъпната си дейност хвърля страната си в хаос.
Създаден в игрално-документален стил, филмовият портрет на Пабло Ескобар разкрива не само най-жестоките черти на характера му, но и детайли от историята на негония живот, свързани с благотворителни каузи като строежи на училища и болници. С помощта на подобни жестове той печели почитатели.
Мемоарите на Вайехо описват както романтичната ѝ връзка с Пабло Ескобар, така и появата на бунтовническите групировки в Колумбия, причините за бума на кокаиновата индустрия, ужасите на наркотероризма в периода 1988-93 г. и връзките на картелите Меделин и Кали с карибските диктатори и колумбийските президенти.

Награди и номинации: Две номинации за награда "Гоя" 2018 г.

Цени на билетите: 8 лв. редовен, 6 лв. намаление за учащи и пенсионери


МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички