Зареждам...
*** СПЕЦИАЛНА ПРОМОЦИЯ ЗА ЦВЕТНИЦА! ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ НА 30 април в зала 1 на ФКЦ! Цени на билетите: 8 и 10 лв.!
ВРЕМЕТО Е НАШЕ /РАЗРУХА/
Година: 2018
Продукция: Българска

30 септември - зала 1 - 20 ч.
36-ти ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ "ЗЛАТНА РОЗА"

КОНКУРСНА ПРОГРАМА 
"РАЗРУХА" - България, 2018, 124 мин.
Сценарий: Станислав Семерджиев
Режисьор: Петър Попзлатев
Оператор: Стефан Иванов
Музика: Калин Николов
С участието на: Рушен Видинлиев, Елена Телбис, Леонид Йовчев, Ирини Жамбонас, Ицхак Финци, Красимир Доков, Ивайло Христов, Светлана Янчева, Валентин Ганев
С подкрепата на: Национален филмов център
 
Писателят Мартин Сестримски и офицерът от ДС Боян Тилев се познават отдавна. Мартин е дал на Боян една специална папка с дългосрочни последици, които писателят се опитва да преодолее. Във вихъра на промените след свалянето на Тодор Живков заварената дъщеря на Тилев – Невена, млада жена с неясна двойна идентичност, дава нова насока на отношенията им. Мартин се опитва да се помири с миналото си с нейна помощ, а Тилев забогатява все повече от сенчести сделки. Двамата ще стигнат до истината за своето минало.
 
Петър Попзлатев е режисьор, сценарист и продуцент. Завършва “Френска цивилизация” в Сорбоната и кинорежисура в института “Луи Люмиер” в Париж. Дебютира с “Труден избор” (док.). Първият му игрален филм “Аз, Графинята”(1989), първоначално цензуриран, впоследствие печели наградата за пълнометражен дебют в Торино, 1989; на ФИПРЕСИ (1989) и др. Следват “Нещо във въздуха”(България/Франция, 1993); “И Господ слезе да ни види”с подкрепата от Френското министерство на културата, 2002 (наградата за режисура, на филмовата критика и за адаптация на литературно произведение, „Златна Роза“ 2004); “Аз съм ти” (наградата за режисура, голямата награда на журито, награда на критиката и на актрисата Жанет Спасова, “Златна роза” 2012; наградата за режисура на Българската Филмова Академия 2013).

Цени на билетите: 7 лв. редовен, 5 лв. намаление за учащи и пенсионери
6 лв. при покупка на 5 и повече билета 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички