Зареждам...
***КИНОМАНИЯ 2017 ОТ 17 ДО 30 НОЕМВРИ*** ПРИ ПОКУПКА НА 7 ИЛИ ПОВЕЧЕ РАЗЛИЧНИ ФИЛМОВИ ЗАГЛАВИЯ ОТ КИНОМАНИЯ ПОЛУЧАВАТЕ 2 лв. ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА ВСЕКИ БИЛЕТ*** НА 25 НОЕМВРИ ИЗВЪНРЕДНИ ПРОЖЕКЦИИ НА „В СВЕТА НА ГИВЪН“ от 17 ч. и от 19 ч.***НЕ ПРОПУСКАЙТЕ на 17 декември РИШАР ГАЛИАНО СОЛО-ОТ БАХ ДО ПИАЦОЛА! ***
ВИРТУОЗИТЕ НА МИЛАНСКАТА LA SCALA
30 април 2017 – зала 1 – 21 ч.
XIV 
Европейски музикален фестивал, Варна

Великите оркестри на Европа
 
Виртуозите на Миланската La Scala
Концертмайстор и солист – Лаура Мардзадори
Програма: творби от Росини, Доницети, Паганини, Менделсон и Нино Рота

 
 
Кулминационен момент в програмата на Европейски музикален фестивал , Варна 2017 и безспорно събитие на годината е първото гостуване във Варна на Виртуозите на Миланската La Scala – елитния камерен състав от оркестъра на най-прочутия оперен театър в света. Оркестърът на Миланската скала, чийто пълен състав наброява 135 музиканти, е считан за един от най-добрите световни оркестри както за оперни продукции така и за симфоничен репертоар. Фантастичните музиканти от оркестъра на Ла Скала, създаден през 1778 г., представят неповторимия си, изискан музикален стил от поколение на поколение в най-реномираните световни оперни театри като Ла Скала, виенската Музикферайн, операта в Рига, Театро Гранде Петручели и много други.
Международният престиж на оркестъра  е неизменно свързан с имената на едни от най-великите диригенти за всички времена като Артуро Тосканини, Вилхелм Фуртвенглер, Херберт фон Караян, Карло Мария Джулини, Карлос Клайбер, Клаудио Абадо, Рикардо Мути и др.
Виртуозите на Миланската La Scala са концертмайстори и солисти в оркестъра към миланския оперен театър и филхармония, които обикновено концертират без диригент. Петнайсетте елитни музиканти изнасят над 200 концерта годишно в различни краища на света, част от които са с благотворителна и образователна цел - да популяризират класическата музика сред младите хора. Специално за варненската публика те  ще предложат перфектна селекция от произведения на емблематични за италианската музика композитори като Росини, Доницети, Паганини, Нино Рота. 

Солист в програмата на концерта ще бъде талантливата цигуларка Лаура Мардзадори – най-младия концертмайстор в историята на Ла Скала и едва втората жена, заемала този пост.. Едва 25-годишна тя е избрана единодушно на тази престижна позиция от жури начело с Даниел Баренбойм. Едновременно с ангажиментите си към оркестъра на Ла Скала,  Лаура Мардзадори се изявява като солист и камерен музикант. Тя ще пристигне във Варна с изключителната си цигулка Гуаданини от 1783г., предоставена й любезно от Pro Canale Foundation – Милано.

Промоционални цени на първите 100 билета - отстъпка с 10 лв. от всеки номинал!
  
 
XIV Европейски музикален фестивал, Варна 
31.03 – 30.04.2017
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички