Зареждам...
ВИКИНГ
Година: 2016
Продукция: Друга

19 януари - зала "Европа" - 15 ч.
20 януари - зала "Европа" -14.30 ч.
21 януари - зала 1 - 19 часа


ВИКИНГ - игрален филм на Русия,
2016 г., 133 мин.


Сценарий: Андрей Кравчук, Йохан Мелик
Режисьор: Андрей Кравчук
В ролите: Данила Козловски, Светлана Ходченкова, Максим Суханов, Игор Петренко
Киевска Рус, края на Х век. След смъртта на баща си, владетелят на Киевска Рус - княз Владимир, бяга в изгнание през замръзналото море и стига до Швеция. Той се опитва да се измъкне от лукавия Ярополк, неговия полубрат, който вече е извършил редица убийства, за да се добере до трона. В Швеция княз Владмир се среща с войнът Свенелд, който го убеждава да събере викинги и да си върне Киев.
Сценарият е базиран на реални исторически документи и викингските "Саги за кралете". Специално за филма са направени опити да се възстанови т. нар. "печенегски" език, който е мъртъв. Сцените са заснети изключително мащабно.
"Искахме да създадем не приказен, условен свят, а визуално убедителен свят, в който героите да заживеят. Ето защо избрахме да снимаме почти документално и за целта трябваше да изработим всичко - от костюмите на воините до дизайна за ръкохватки на мечовете, прическите, татуировките; да намерим места, където природата е изпълнена с енергия, мощ, красота", Андрей Кравчук


Най-амбициозният, зрелищен руски филм на 2016 година, който разгроми боксофис класациите - само във ФКЦ, на най-големия екран в града!

Цена на билетите - 8 лв.,
намаление за учащи и пенсионери - 6 лв.


МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички