Зареждам...
ДВА VIP БИЛЕТА НА ЦЕНАТА НА ЕДИН за ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА ПРОФ. ЕБЕНБАУЕР ОТ ВИЕНСКАТА КАТЕДРАЛА "СВ. СТЕФАН" И СОПРАНОТО СУЗАНЕ КУРЦ! 9 април, 19ч. ***ГЛЕДАЙТЕ „ЛИЛИ РИБКАТА“ – БЪЛГАРСКА ФАНТАСТИЧНА ПРИКАЗКА ЗА МАЛКИ И ГОЛЕМИ***ОТ 16.02 – „МАТИЛДА“ – СКАНДАЛНИЯТ ФИЛМ НА АЛЕКСЕЙ УЧИТЕЛ, ЗАСНЕТ СРЕД ЕСТЕСТВЕНИТЕ ДЕКОРИ НА САНКТ ПЕТЕРБУРГ*** СОФИЯ ФИЛМ ФЕСТ ВАРНА 2018 ОТ 16 ДО 23 МАРТ – БИЛЕТИТЕ СА В ПРОДАЖБА!***
ВЕЛИКИ ОПЕРНИ ГЛАСОВЕ - КОНЦЕРТ НА ВЕСЕЛИНА КАЦАРОВА, МЕЦОСОПРАН
ВЕЛИКИ ОПЕРНИ ГЛАСОВЕ

5 декември 2017 - зала 1 - 19:30 часа
КОНЦЕРТ НА ВЕСЕЛИНА КАЦАРОВА - МЕЦОСОПРАН


С участието на: СИРИЛ РОВЕРИ - БАРИТОН, Франция
Симфоничен оркестър на Държавна опера - Варна

Диригент: Филип Брид, Франция


В програмата: Арии и дуети от опери на Хендел, Моцарт, Доницети, Верди, Бизе, Масне, Сен-Санс, Маскани


 
Оперната дива, която живее в Швейцария и пее в най-престижните театри и зали по света, ще изнесе голям концерт с баритона Сирил Ровери и Симфоничния оркестър на Държавна опера - Варна на 5 декември в Зала 1 на Фестивален и конгресен център Варна
 
За варненските ценители на оперната музика тази година обещава зашеметяващ финал с пищен концерт на една от най-адмирираните в света български оперни звезди – възхитителната Веселина Кацарова.
 
Определяна от преса и специалисти като „Мецосопрано №1” в света, Веселина Кацарова е певицата с една от най-богатите дискографии на нашето съвремие. Има издадени над 90 компакт диска за най-престижните звукозаписни компании. Удивително многообразният и репертоар, обхващащ над 65 главни роли,  се простира от Монтеверди, Хендел и Моцарт през белкантовите композитори Росини, Доницети и Белини до Берлиоз, Масне, Бизе, Сен-Санс, Верди и Вагнер.
Веселина Кацарова е родена в Стара Загора, където завършва Музикално училище с пиано, а след това учи оперно пеене в Държавната музикална академия в София. Съдбата й се преобръща през 1989 г., когато влиза в състава на Цюрихската опера.Тласък на кариерата й дава съдбоносната среща с диригента икона на ХХ век Херберт фон Караян, който я кани за участие в престижния Залцбургски музикален фестивал. През 1991г. дебютът на Кацарова в Залцбург се превръща в сензация и от тогава тя е редовен гост на престижното събитие. Призната е за една от най-добрите изпълнителки на Моцарт и Росини в света. Изгражда шеметна международна кариера в най-големите оперни театри и в най-престижните концертни зали по света като Виенската опера, Лондонската "Ковънт Гардън", Миланската "Ла Скала", "Метрополитен опера" в Ню Йорк. Работи със звездните диригенти Колин Дейвис, Рикардо Мути, Зубин Мета, Даниел Баренбойм,  партнира си с големи имена от  съвременната оперна сцена като Пласидо Доминго,  Хосе Кура, Анна Нетребко, Самюел Рейми, Едита Груберова, Йонас Кауфман и др. Носител е на най-високите почетни титли за оперен изпълнител в Германия и Австрия, давани за изключителен принос към културата – тя е "Кamerzingerin" на Виенската и на Баварската опера.
 
Във Варна световната оперна прима ще излезе на сцената в партньорство с блестящия баритон от Франция Сирил Ровери и с оркестъра на Държавна опера - Варна под палката на френския диригент Филип Брид.
 
Варненската публика ще има привилегията да се потопи в атмосферата на голямата опера с програмата от увертюри,арии и дуети от опери на Хендел, Моцарт, Доницети, Верди, Бизе, Масне, Сен-Санс, Маскани.
 
Билетите за концерта на Веселина Кацарова са на цени от 40  до 100 лв. и могат да бъдат закупени от билетния център на Фестивален и конгресен център Варна, както и онлайн на: fccvarna.bg
 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички