Зареждам...
* Гледайте във ФКЦ НОВИЯ БЪЛГАРСКИ ФИЛМ „ГРЕШНИЦИ“! *** ПОДАРИ С ЛЮБОВ ЛЮБОВТА КЪМ МУЗИКАТА – 110 лв. ЛИМИТИРАНА СЕРИЯ ЛУКСОЗНИ ПОКАНИ ЗА ДВАМА за концерта на МАРИО ХОСЕН И ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР - 24.03.2019г.! ***
ВАРНЕНСКО ЛЯТО ЗА ДЕЦА 2019
ВАРНЕНСКО ЛЯТО ЗА ДЕЦА 2019
ФКЦ - зала 1 - 11 часа - ВХОД СВОБОДЕН

Концертите  са  част от съвместната инициатива на  Дирекция „Култура и духовно развитие“ при Община Варна и НУИ „Добри Христов“.
Серията образователни концерти се провежда с голям успех сред малките жители на морския град вече девета година.

 
10 март 2019 - зала 1 - 11 часа 
ОРКЕСТЪРЪТ И ТАНЦИТЕ  (класически и модерни танци от цял свят)

Младежки симфоничен оркестър и солисти от  
Национално училище по изкуствата „Добри Христов“- Варна

Диригент - Страцимир Павлов
Водещ - Руми Петрова „госпожа Виола”
Вход свободен14 април 2019 - зала 1 - 11 часа
ПРОЛЕТЕН КОНЦЕРТ
(музика и танци, вдъхновени от пролетта)13 октомври 2019 - зала 1 - 11 часа
ФИЛМОВИ ГЕРОИ3 ноември 2019 - зала 1 - 11 часа
БУДИТЕЛИ


1 декември 2019 - зала 1 - 11 часа
КОЛЕДА10 февруари 2019 - зала 1 - 11 часа
ЗА МУЗИКАТА - С ЛЮБОВ


Романтични музикални теми, разказани за деца, ще звучат в концерта от поредицата „Музикалните приказки на госпожа Виола" от 11 ч. в Зала 1 на Фестивалния комплекс

В месеца на любовта Община Варна и Международният музикален фестивал „Варненско лято" ще поканят деца и родители на първия за годината концерт от поредицата „Музикалните приказки на Госпожа Виола", част от популярната поредица „Варненско лято за деца".
Традицията на фамилните концерти за деца и родители продължава вече девета поредна година при все по-нарастващ интерес, а от миналата година вече и на ново място, което да побере умножаващата се публика – Зала 1 на Фестивалния и конгресен център. В основата на музикалните истории са Госпожа Виола - Руми Петрова, музикант и продуцент, и диригентът Страцимир Павлов. Те събират около себе си младите таланти на морския град в изненадващо разнообразни тематични концерти.
Концертът на 10 февруари, неделя, е посветен на любовта към музиката. Романтичната линия е развита в унисон с детските усещания, а темата е добър повод малчуганите да открият нови прекрасни мигове от света на музиката.
На сцената ще излезе Младежкият симфоничен оркестър Варна при Националното училище по изкуствата „Добри Христов". Ще се изяват и солисти балетисти, изпълнители на народна музика, певци и инструменталисти. Госпожа Виола, както всеки път, ще увлече децата от публиката в любимите им интерактивни игри, които ги превръщат в герои на музикалната сцена и ги възпитават в обич и уважение към изкуството.
Началото на концерта ще бъде силно – с оркестъра на НУИ „Добри Христов" и енергичната увертюра към операта „Сватбата на Фигаро" от Моцарт, а след това най-малките – първолаците, ще изпълнят с цялото си очарование „Мила моя мамо". Клавирно дуо третокласнички ще изсвири традиционната мелодия „Буги", оркестърът и солисти балетисти от трети и четвърти клас ще представят изящния Валс на спящата красавица от Чайковски.
 
Талантливите малчугани от Ансамбъл „Виолино" ще изпълнят специален аранжимент на „О соле мио", създаден специално за тях и оркестъра от Страцимир Павлов. Ще чуем и темата от филма „Кино Парадизо" и обичаната композиция „Гранада" от Августин Лара. Ансамбъл ударни инструменти, фолклорни мотиви, поп и джаз пиеси ще допълнят програмата на пъстрия концерт. А финалът ще донесе кулминация на настроението с ентусиазма на Марша на тореадора от операта „Кармен" на Бизе.
 

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички