Зареждам...
***КИНОМАНИЯ 2017 ОТ 17 ДО 30 НОЕМВРИ*** ПРИ ПОКУПКА НА 7 ИЛИ ПОВЕЧЕ РАЗЛИЧНИ ФИЛМОВИ ЗАГЛАВИЯ ОТ КИНОМАНИЯ ПОЛУЧАВАТЕ 2 лв. ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА ВСЕКИ БИЛЕТ*** НА 25 НОЕМВРИ ИЗВЪНРЕДНИ ПРОЖЕКЦИИ НА „В СВЕТА НА ГИВЪН“ от 17 ч. и от 19 ч.***НЕ ПРОПУСКАЙТЕ на 17 декември РИШАР ГАЛИАНО СОЛО-ОТ БАХ ДО ПИАЦОЛА! ***
БРУДЕРШАФТ
22 юли - зала 1 - 19:30 ч.
31 юли - зала 1 - 19:30 ч.

Театър 199  представя във Варна комедията

Брудершафт                       
С участието на: Васил Михайлов и Стефка Янорова

автор: Анатолий Крим
режисьор: Асен Шопов
сценограф: Владо Шишков
продуцент: Добромир Славчев

"Брудершафт" е лирична комедия от Анатолий Крим, чийто автор се нарежда сред най-поставяните съвременни творци на нашето време. Случвало се е в родината му, едновременно 27 театъра да играят негови пиеси, а постановките на Крим по света са безчет. Самият той определя творбата си като трагикомедия. Сюжет, характери, остроумен диалог – актьорите могат само да си да мечтаят за подобен професионален шанс. Може би и за това Васил Михайлов и Стефка Янорова, буквално сияят от радост да са в този спектакъл и да си партнират.
В никакъв случай не пропускайте това представление!
Зарядът от техния дует се предава и на публиката, която истински се забавлява на виртуозната им игра и няма как да остане равнодушна и да не бъде очарована от лекотата, с която това се случва. Режисьорът Асен Шопов, деликатно е дал свобода на творците, успявайки да надникне в чувствителната душевност на човека и ни поднася майсторски тази запленяващата история, в която се преплитат определена доза тъга и изтънчен хумор.Той е предпочел да отстъпи малко назад и да остави актьорите да отприщят цялото си можене. Незнание, изненада и двусмислици съпъстват героите в този спектакъл. Зрителят до последно не знае какво да очаква. Пенсионирана учителка по литература (София) се озовава в дома на възрастен самотник (Степан), железни(чар), бивш шафнер на спален вагон. Той си мисли, че гостенката е пристигнала при него с намерението за късен брак в есента на техния живот. Тя пък търси възможност за получаване на постоянен адрес. Разминаването в техните очаквания е повод за комични ситуации. В дъното на цялата тази неразбория стоят техните деца. Дали пък този „номер”, спретнат от наследниците им, няма да се окаже, най-доброто, което може да им се случи. Това е пиеса, която преоткрива хоризонтите на живота, защото човек е щастлив, когато има с кого да го сподели. В самотата понякога започваме да вярваме, че да си сам е достатъчно, без да осъзнаваме, че когато има с кого да споделиш своя път, животът ти става по-хубав.
Актьорите създават впечатлението, цялото действие в постановката да изглежда подвеждащо лесно, но малко други представления могат едновременно да те усмихнат, да те трогнат, да те накарат да се замислиш и да си тръгнеш окрилен, защото най-после някой ти е припомнил какво всъщност е хубавият театър.
 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички