Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април!***ПРОМО ЦЕНИ -10% за ПРАЗНИЧЕН ОРГАНОВ КОНЦЕРТ НА БОЯН БЪЧВАРОВ на 30 април в зала 1 на ФКЦ! ***ПОСЛЕДНИ МЕСТА НА ПАРТЕР ЗА ВИЕНСКИ КАМЕРЕН ОРКЕСТЪР & МАРИО ХОСЕН НА 24.03.2019!
БОХЕМИ от Джакомо Пучини - "Метрополитън опера" на живо
Международният музикален фестивал „Варненско лято“
и
Международният театрален фестивал „Варненско лято“
представят
 
в зала 1 на Фестивален и конгресен център
 
„Метрополитън опера“ на живо от Ню Йорк:
„БОХЕМИ“  от Джакомо Пучини  - 196 мин., с два антракта
 
14 юни – 19 ч. - зала 1

Либрето Луиджи Илика и Джузепе Джакоза
Диригент Марко Армилиато
Постановка и сценография Франко Дзефирели
Костюми Питър Джей Хол
Осветление Гил Уекслър
участват: Соня Йончева (Мими), Сузана Филипс (Мюзета), Майкъл Фабиано (Рудолф), Лукас Мийчъм (Марсел), Алексей Лавров (Шонар), Матю Роуз (Колин), Пол Плишка (Беноа/Алсиндор)
Една от най-популярните и обичани оперни творби отново е в афиша на Метрополитън в класическия прочит на легендарния Франко Дзефирели от 1981 г. Впечатляващата сценография, също дело на режисьора, е един от важните аспекти на тази пъстра и увлекателна постановка.
За българската част от многомилионната аудитория на програмата „Метрополитън опера: На живо от Ню Йорк“ голямото вълнение е от завръщането в ролята на Мими на оперната дива Соня Йончева, направила фурор именно там, с дебют само 5 седмици  след раждането на сина й през 2014 г. След общата им работа в „Травиата“ през миналия сезон, сега Йончева отново ще си партнира с Майкъл Фабиано в ролята на Рудолф.
Историята на влюбените бохеми, търсещи мястото си под слънцето в бързо променящия се свят в началото на XIX век, е безсмъртна и изпълнена със страсти. Радост и тъга, любов и ревност, близост и болка – това е емоционалната реалност в Париж, люлка на изкуствата през вековете.
Соня Йончева даде всичко от себе си. И това проработи: Мими никога не е изглеждала по-истинска.
Opera Online

 
Цена на билетите - 18 лв.;
намаление за учащи и пенсионери - 15 лв.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички