Зареждам...
***КИНОМАНИЯ 2017 ОТ 17 ДО 30 НОЕМВРИ*** ПРИ ПОКУПКА НА 7 ИЛИ ПОВЕЧЕ РАЗЛИЧНИ ФИЛМОВИ ЗАГЛАВИЯ ОТ КИНОМАНИЯ ПОЛУЧАВАТЕ 2 лв. ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА ВСЕКИ БИЛЕТ*** НА 25 НОЕМВРИ ИЗВЪНРЕДНИ ПРОЖЕКЦИИ НА „В СВЕТА НА ГИВЪН“ от 17 ч. и от 19 ч.***НЕ ПРОПУСКАЙТЕ на 17 декември РИШАР ГАЛИАНО СОЛО-ОТ БАХ ДО ПИАЦОЛА! ***
АМАДЕУС
Година: 2017
Продукция: Европейска

10 юни – зала „Европа“ – 15 ч., 19 ч.

Международният театрален фестивал „Варненско лято“
представя
НАЦИОНАЛНИЯТ ТЕАТЪР НА ЖИВО ОТ ЛОНДОН:
„АМАДЕУС“ от Питър Шафър


Спектакъл на Театър "Оливие" – Лондон
сезон 2016/2017 г., 180 мин. (с антракт)
Прожекции със субтитри на български език

Постановка: Майкъл Лонгхърст
С участието на: Лучиан Мсмати, Адам Гилън, Карла Кром, Сара Аманкуа, Хамд Анимашуан, Том Едън. Александра Мати, Хю Сачс, Джофри Бийвърс и др.

Музикален акомпанимент на живо: оркестър Southbank Sinfonia

Волфганг Амадеус Моцарт, хулиган и дете-чудо, пристига във Виена – музикалната столица на света, решен да направи сензация. Изпълнен с възхищение от неговия гений, дворцовият композитор Антонио Салиери има властта да насърчава таланта му или да унищожи неговото име. Обсебен от ревност, той започва война с Моцарт, с музиката, а накрая и с Бога.

След множество награди „Оливие“ и „Тони“, спечелени при премиерата на пиесата на Питър Шафър „Амадеус“ в Националния театър в Лондон през 1979 г., тя е адаптирана в прочутия филм на режисьора Милош Форман, отличен с 8 награди „Оскар“ през 1985 г. Днес Майкъл Лонгхърст пресъздава на сцената на лондонския театър „Оливие“ същата история - за фатално преплитане на музика, власт и ревност, в мащабна музикално-театрална продукция с блестящи актьори и оркестров акомпанимент на живо.


Цена на билетите - 10 лв.;
намаление за учащи и пенсионери - 8 лв.
Вестник „Time Out”:
"Епично. Прекрасно. Удивително завръщане на сцената на „Амадеус“.


Сателитните излъчвания са част от глобалната програма National Theatre Live, която се осъществява в България от Британски съвет в партньорство с Фондация „Хомо Луденс“, Фондация „Виа Фест“ и Столична община. 

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички