Зареждам...
НЕ ПРОПУСКАЙТЕ МИХАИЛ БЕЛЧЕВ на 28 март и ТОНИ ДИМИТРОВА на 4 април! *** ПОДАРЕТЕ СИ ПРАЗНИЧНА ЕМОЦИЯ! ВЕЛИКДЕНСКИ ОРГАНОВ КОНЦЕРТ С БОЯН БЪЧВАРОВ САМО НА 30 април в зала 1 на ФКЦ!
АЗ СЪМ ТИ, АДРИАНА
Година: 2012
Продукция: Българска

17, 19 септември - зала 6 - 18.15 ч.
18, 20, 28 септември - зала 6 - 20 ч.
21, 22, 23 септември - зала 6 - 17 ч.
24, 25, 26, 27 септември - зала 6 - 18 ч.
29, 30 септември - зала 6 - 15 ч.

"АЗ СЪМ ТИ, АДРИАНА" - България, 2012 год., 119 мин., драма

Режисьор: Петър Попзлатев
В ролите: Жанет Спасова, Ирмена Чичикова, Миляна Ленак, Деян Донков, Захари Бахаров, Владимир Карамазов, Михаил Билалов, Ованес Торосян, Владимир Пенев, Богдан Глишев, Жана Стоянович
 
По недовършения роман „Роман без заглавие“ (1967 г.) на Димитър Димов и продължението му "Адриана" (2007 г.) на Теодора Димова, обединени в една история.

Красивата Адриана (Жанет Спасова) е светска лъвица от стария хайлайф. На преклонна възраст тя се връща към миналото си. В спомените я връща младата Юра (Ирмена Чичикова), която възрастната дама наема за своя компаньонка. Двете се сближават и съдбите им се преплитат... 

Обява за работа е станала повод за срещата на 24-годишната студентка Юра с възрастната Адриана, наследила състоянието на своя богат баща. Срещата променя съдбите на двете жени. Юра постепенно обиква Адриана, която търси не просто сродна душа и спасение от самотата, а и изкупление на тежката вина, която носи през целия си живот. През 30-те години на ХХ век Адриана е изкусена да опита от всички удоволствия в реалността или поне да избяга в илюзиите. Годеницата на съблазнен от нея пилот се самоубива... 

Юра е сирак от дете. Срещата на Юра е с Адриана не е случайна, а уредена от баба й (Жана Стоянович), която всъщност е сестра на загиналата преди 70 години годеница. Когато Юра разбира това, тя трябва да вземе отлагани решения за бъдещето, а и да остави Адриана да си отиде с мир от този свят.

Минало и настояще се свързват в един живот... Филмът внушава метафизичната идея за повторяемостта в хода на времето, тъй като изкушенията, на които е изложена човешката душа, винаги са едни и същи.
 
Награди и номинации: 6 награди от "Златна роза" - Варна 2012 г.
Три награди (режисура, музика и актриса в главна роля - Жанет Спасова) и 8 номинации от Българската филмова академия 2013 г. 

Цени на билетите: 8 лв. редовен, 6 лв. намаление за учащи и пенсионери
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички