Зареждам...
36-ти ФЕСТИВАЛ НА БЪЛГАРСКИЯ ИГРАЛЕН ФИЛМ "ЗЛАТНА РОЗА" ще се състои от 27 септември до 4 октомври!
14.09.2018

36-ят Фестивал на българския игрален филм “Златна роза” ще се проведе 
от 27 септември до 4 октомври 2018 г.
във Фестивален и конгресен център - Варна

  

ПОВЕЧЕ НАГРАДИ И ПОВЕЧЕ СЪБИТИЯ
НА 36-ТОТО ИЗДАНИЕ НА „ЗЛАТНА РОЗА“ ВЪВ ВАРНА

На 27 септември за 36-ти път се открива Фестивалът на българския игрален филм„Златна роза“.
Над 40 филма ще видим в двете програми, а билетите вече са в продажба на касата на ФКЦ и онлайн на fccvarna.bg.
Конкурсът включва 17 пълнометражни и 21 късометражни филма, завършени след последното издание на фестивала. За наградите в пълнометражното кино ще се състезават култовият „Възвишение“ на Виктор Божинов, нежният „Безкрайната градина“ на Галин Стоев, семейният „Смарт Коледа“ на Мария Веселинова, международно отличеният „Ага“ на Милко Лазаров, „Кораб в стая“на Любомир Младенов, копродукцията „Чудо“ на Егле Вертелите. Пет премиери ще видим на „Златна роза: - „Мълчанието на сестра ми...“ на Киран Коларов, дебюта на Надежда Косева „Ирина“, новите филми на Костадин Бонев„Далеч от брега“,  „Времето е наше (Разруха)на Петър Попзлатев и „Живи комини“ на Радослав Спасов. В конкурса участват още боксофис хита „Привличане“, „Нокаут или всичко, което тя написа“ на Ники Илиев, два филма на Максим Генчев – драмата „Преглед на вътрешните пространства“ и тийнеджърския „Смартфонът беглец“, „Трансгресия“ на Вал Тодоров. Интересен акцент в програмата е омнибусът „8 минути и 19 секунди“ по разкази на Георги Господинов.Късометражната конкурсна програмапредставя най-доброто и обещаващото от българското късо кино.
Две международни журита ще оценяват конкурсната програма в двете категории. Петчленното жури на пълнометражната програма е с председател актрисата и режисьор Диана Добрева, а четиричленното късометражно жури ще се председателства от писателя и сценарист Алек Попов.
В паралерния Балкански фокус ще бъдат представени 7 хитови филма от Македония, Косово, Турция, Румъния, Черна гора и Сърбия. Официалното откриване е на 27 септември от 19 ч. с македонската комедия „Тайната съставка“ на Гьорче Ставрески.
Тази година наградите ще бъдат повече, подготвени са много странични събития и партита.
 

ПРОГРАМА НА ФЕСТИВАЛА тук

БИЛЕТИТЕ СА В ПРОДАЖБА на касата на ФКЦ и онлайн на fccvarna.bg 


Цени на билетите: 7 лв. редовен, 5 лв. намаление за учащи и пенсионери;
6 лв. при покупка на 5 или повече билети


Посетете FB страницата на ФКЦ за новини и актуална информация!

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички