Зареждам...
„169“ НА ЕМИЛ ДИМОВ - ОТЗВУК И ПРОДЪЛЖЕНИЕ НА НОЩТА НА МУЗЕИТЕ И ГАЛЕРИИТЕ
18.05.2018
На 19-ти май в 18,30ч. във Фестивалния и конгресен център на Варна Ви очакваме за поредния вернисаж на провокативния Емил Димов.
„169“ е новата рамка на неговата експозиция от сюжети с илюстративни цветни размисли и случки, които авторът излага и разказва с моливи и непривични за традиционния художник инструменти и материали. Изложбата е отзвук и продължение на фестивала „Нощ на Музеите и Галериите“ 2018, отворена почти денонощно за почитателите на атрактивното и съдържателно изобразително изкуство.

Емил Димов е възпитаник на Военноморското училище „Н.Й.Варпцаров“ Варна и от там започва пътят му на човек на морето и изкуството ведно. Първата изложба е в залите на училището, а първите въпроси относно техниката и стила на худоника, си задават заедно с Койно Койнов - един от най-колоритните художници в морската столица, име добре познато на варненци. Така наречената „Пета гимназия“ създава почва и терен за първите им рисунки и търсения, а впоследствие - в безкрайната морска шир, Емил Димов открива трайно крайния път към себе си и се стига до това – и моряк съм, и художник.

ЕЛЕГАНТЕН!
Може би няма друга дума, която го описва най-точно.
Елегантен в поведението си, в душата си, в мислите, в рисунъка на несравнимия изящно точен като самия него НЕИЗМЕНЕН черен контур с цвят на смокинг.
ЕЛЕГАНТЕН в багрите и в цвета на очите, в колорита на случките, вплетени в неговия ЦИНИЧНО поетичен прочит на нещата от живота.

И само още една дума за Емил: СЪДЪРЖАТЕЛЕН!

В неговите илюстративни, разказващи притчи картини ще видите ПРОВОКАЦИЯ, ще чуете сюжети, ще попиете много стил и съдържание ведно.

Този път всичко това си има цена - 169 /не пише какво?!?/.

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички