Зареждам...
Червен килим за младите на Международния кинофест „Любовта е лудост“
26.06.2018

Niki Iliev i Sania

Започна 26-ото издание на емблематичния Международен кинофестивал във Варна „Любовта е лудост“.

До 2 септември ФКЦ в морската столица ще бъде препълнен с български и чуждестранни артисти, режисьори, продуценти, кино разпространители, които публиката познава от големите форуми на Седмото изкуство и от родните киносалони и телевизиите. Може би за първи път  от създаването му  толкова много творци в разцвета и дори в зората на кариерите си пристигнаха в морската столица.

mladi

Снощи по червения килим пред  Фестивалния и конгресен център по традиция преминаха родните звезди и техните гостуващи колеги. Водещият  Стефан Щерев ги представи подробно на струпалата се публика пред комплекса.

paraskeva djukelova1

Под звуците на емблематични музикални произведения, изпълнени от представителния оркестър на Военноморските сили,  дефилираха Параскева Джукелова, Стефания Колева, Велислав Павлов, Весела Бабинова,  Галин Стоев, Ники Илиев и Саня Борисова, Лилия Маравиля, Деян и Дарин Ангелови, Герасим Георгиев – Геро, Любен Чаталов,  Иван Ничев, Грациела Бъчварова, Борис Луканов. 

Сред гостите бе и чаровният италиански певец Фабио Армилиато, който плени публиката на 23 август в Летния театър на оперната гала с изпълненията си на арии от „Тоска“ и „Палячи“. Той е звезда от филма на Уди Алън „На Рим с любов“. Невъзможно е да се изброят поименно всички участници в кинофестивала, защото надхвърлят 300.

Gero

В зала 1 на Фестивалния конгресен център „Златна Афродита“ снощи за цялостен принос в родното кино получи Ицко Финци и публиката стана на крака, да му поднесе уважението си.

Поздравления към участниците в 26-ия филмов маратон, който предлага 112 ленти и десетки съпътстващи събития, от името на Министерството на културата поднесе зам.-министър Румен Димитров. От името на Община Варна говори зам.-кметът Коста Базитов.

Домакините Тошко Гяуров, директор на ФКЦ, и артистичният директор на „Любовта е лудост“ проф. Александър Грозев обявиха, че комплексът се е сдобил с нови кинозали с модерна техника, където също ще вървят програмите на кинофестивала.

Представено бе и международното жури, което ще има тежката задача да отличи най-добрите сред 12-те филма в конкурсната програма, както и младежкото жури.

„Любовта е лудост“ стартира снощи с продукцията на Павел Павликович „Студена война“ , Полша, отличен на фестивала в Кан тази година с награда за режисура.


Материал на: https://bg-bg.facebook.com/page.BratBG/

 

 

МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички