Зареждам...
ФЕСТИВАЛЕН И КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР Е ДОМАКИН НА ПАНОРАМА „НОВОТО ИСПАНСКО КИНО”, 10-16 март
10.02.2017
 10-16 март 2017
 
ПРЕЗ МАРТ  ФЕСТИВАЛЕН И КОНГРЕСЕН ЦЕНТЪР Е ДОМАКИН НА ПАНОРАМА „НОВОТО ИСПАНСКО КИНО”
 
Със съдействието на Институт Сервантес са осигурени испански хитови заглавия, носители на множество европейски награди. Хавиер Камара, Раул Аревало, Инма Куеста, Елена Аная, Мариян Алварес, Ема Суарес, Манеула Велес, Марибел Верду са сред испанското съзвездие от актьори, които варненската публика ще има възможност да види като изпълнители на главни роли в зала „Европа” през март ( 10-16 март). Всички филми са с вход свободен.
 
ПРОГРАМА:
 
 
10 март - зала "Европа" -18:15 ч.

ПАНОРАМА "НОВО ИСПАНСКО КИНО"

"БРАТОВЧЕДИ" - игрален филм на Испания
2011, 98 мин.

Режисьор: Даниел Санчес Аревало
В ролите: Куим Гутиерес,  Инма Куеста, Раул Аревало, Нурия Гего, Алисия Рубио

Годеницата на Диего решава, че той не е подходящият мъж, с когото да прекара остатъка от живота си и пет дни преди сватбата обявява, че го напуска. Диего изпада в паника, какво се очаква от него, как ще каже на стотиците гости, които са поканили, как ще погледне родителите си в очите. 

Вход свободен
 
11 март - зала "Европа" - 18:15 ч.

ПАНОРАМА "НОВОТО ИСПАНСКО КИНО"
"РАНА" - игрален филм на Испания
2013, 95 мин.

Режисьор: Фернандо Франко
В ролите: Мариян Алварес, Розана Пастор, Маноло Соло
Ана е на 28 години, чувства се полезна и удовлетворена от работата си в помощ на другите. Но извън нея, Ана среща сериозен проблем: не може да установи емоционална връзка. „Рана” показва причините, които водят до нараняваща изолация.

Вход свободен
 
 
12 март - зала "Европа" - 18:15 ч.

ПАНОРАМА "НОВОТО ИСПАНСКО КИНО"

"В ТЪРСЕНЕ НА ЕЙМИШ" - игрален филм на Испания
2012, 85 мин.


Режисьор: Ана Родригез Росел
В ролите: Мануела Велес, Ема Суарес, Оскар Хенада, Жан Корне, Бирол Юнел

За да се запознае с миналото на годеницата си и да се опита да си я върне, Лукас решава да замине на пътешествие, което ще го отведе до Италия и Германия. По този начин той разбира коя наистина е Еймиш и какво точно търси.

Вход свободен
 
 
13 март - зала "Европа" - 18:15 ч.

ПАНОРАМА " НОВОТО ИСПАНСКО КИНО"

"СТОКХОЛМ" - игрален филм на Испания
2013, 90 мин.


Режисьор: Родриго Сорогойен дел Амо
В ролите:: Хавиер Перейра, Аура Гаридо, Хесус Каба

Родриго Сорогойен дел Амо ни показва как определените очаквания провалят дори и „най-обещаващата“ връзка. В една нощ привидно спокойна, случайността събира две самотни души. Нощта се превръща в решаваща за едно момче и едно момиче. Но никой от тях не подозира, че след тази нощ, любовта ще ги свърже завинаги...
 
Вход свободен
 
 
14 март - зала "Европа" - 18:15 ч.

ПАНОРАМА "НОВОТО ИСПАНСКО КИНО"

"ТЕ ВСИЧКИ СА МЪРТВИ" - игрален филм на Испания, Германия и Мексико
2014, 93 мин.


Режисьор: Беатрис Санчис
В ролите:: Елена Аная, Макарена Гарсия, Анджелика Арагон, Патрик Криадо, Науел Перез Бискаярт, Патриция Рийес Спиндола, Кристиан Бернал и др.

Видите ли Лупе в домашен халат правейки пайове, никога няма да предположите, че през 80-те години е била рок звезда. С брат си Диего тогава създават групата "Гренландия", чийто първи албум става хит. Но сега тя е обърнала гръб на този живот и турнетата, не излиза навън и по цял ден прави пайове. Изцяло зависима от майка си, Лупе не обръща внимание на сина си тинейджър- Панчо. Младежът ненавижда майка си. Когато майката на Лупе разбира, че не й остава много живот, тя решава  да повика умрелия си син Диего, за да помогне на дъщеря си в общуването й с Панчо.

Вход свободен
 
 
 15 март - зала "Европа" - 18:15 ч.

ПАНОРАМА " НОВОТО ИСПАНСКО КИНО"

15 ГОДИНИ И 1 ДЕН - игрален филм на Испания
2013, 96 мин.


Режисьор: Гарсия Керехета
В ролите: Марибел Верду, Тито Валверде и др.

Проблемен младеж е изключен от училище и майка му го изпраща  да живее при дядо му - военен пенсионер, участвал във войната в Босна, обитаващ малко селце на испанския бряг
Вход свободен
 
 
16 март - зала "Европа" - 18:15 ч.

ПАНОРАМА "НОВОТО ИСПАНСКО КИНО"

"С ПИСТОЛЕТ ВЪВ ВСЯКА РЪКА" - игрален филм на Испания
2012, 95 мин.


Режисьор: Сеск Гай
В ролите: Хавиер Камара, Рикардо Дарин, Едуард Фернандес, Кандела Пеня, Леонор Уотлинг и др.

Х.страда от последиците на  дълбоката депресия, в която е изпаднал. E. живее с майка си, след като е предпочел компанията на котката си, пред тази на приятелката си. С. опитва да си върне любовта на разочарованата му съпруга след две години от раздялата им. Х. прибягва до лекарствени хипнотични средства, за да се опита да разбере защо съпругата му е имала извънбрачна връзка. П. се стреми да съблазни младата си колежка. Л. е човек, който нарича любовника си с името на кучето си. Осем мъже попадат в ситуации, които разкриват по един различен начин общия им проблем: техният любовен живот.

Вход свободен
 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички