Зареждам...
***КИНОМАНИЯ 2017 ОТ 17 ДО 30 НОЕМВРИ*** ПРИ ПОКУПКА НА 7 ИЛИ ПОВЕЧЕ РАЗЛИЧНИ ФИЛМОВИ ЗАГЛАВИЯ ОТ КИНОМАНИЯ ПОЛУЧАВАТЕ 2 лв. ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА ВСЕКИ БИЛЕТ*** НА 25 НОЕМВРИ ИЗВЪНРЕДНИ ПРОЖЕКЦИИ НА „В СВЕТА НА ГИВЪН“ от 17 ч. и от 19 ч.***НЕ ПРОПУСКАЙТЕ на 17 декември РИШАР ГАЛИАНО СОЛО-ОТ БАХ ДО ПИАЦОЛА! ***
ПОЕЗИЯ БЕЗ КРАЙ-ИЛИНА ГЕОРГИЕВА ПРЕДСТАВЯ ХОДОРОВСКИ 11 юни, зала "Европа", 18:15ч
09.06.2017
ИЛИНА ГЕОРГИЕВА ОТ ФЕСТИВАЛНА КИНОАКАДЕМИЯ ЩЕ ПРЕДСТАВИ ПРЕМИЕРНИЯ ФИЛМ „ПОЕЗИЯ БЕЗ КРАЙ”

В неделя, 11-ти юни, от 18:15ч. в зала „Европа” на ФКЦ-Варна с кратко презентиране и със своя гледна точка най-младите членове на неформалния образователен проект „Фестивална КиноАкадемия” ще представят премиерния филм на един от най-авангардните режисьори на съвременното кино, актьор, продуцент, сценарист, драматург и поет, автор на скечове и театрален режисьор, мим и клоун, музикант, композитор и философ - легендарният Алехандро Ходоровски.

Любимецът на Кан, днес на 88 години, ще бъде представен пред публиката от варненката Илина Георгиева - едно младо момиче, амбицирано да стане режисьор, не по-малко известен и не по-малко провокативен от самия Алехандро. През призмата на младостта и познанието на Илина, както и чрез прожекцията на премиерния филм „Поезия без край” ще станем свидетели на едно въображаемо завръщане на режисьора Ходоровски в собствената му младост.

През 40-те години на миналия век в Сантяго де Чили 20-годишният Алехандрито Ходоровски (в ролята - синът на режисьора, Адан Ходоровски) се заклева да стане поет против волята на баща си. Привлечен от мистиката на творчеството, запленен от магията на сюрреализма, той напуска дома на родителите си и се впуска с цялото си сърце в бохемския водовъртеж на артистичния кръг на авангардистите по онова време. Сприятелява се с Енрике Лин, Стела Диас, Никанор Пара и други тогава все още изключително млади и абсолютно неизвестни автори - впоследствие всепризнатите водещи майстори на литературата на XX век на Латинска Америка. Потопени в свят на поетично вдъхновение и експериментаторство, те живеят заедно така, както малцина са се осмелявали да живеят: страстно, свободно, лудо, в съответствие с най-съкровените си желания.

"Поезия без край" е ода за търсенето на красотата и собствената вътрешна идентичност като единствената универсална сила, способна да промени живота на човек завинаги. Предадена на екрана с еуфорично художествено изобилие и фантазни видения, в уникалния калейдоскопски визуален език на Ходоровски, тя ни открехва завесата към самия свят на автора си, превърнал творчеството в своя религия.

На международния филмов фестивал „Сан Франциско” 2017 филмът е отличен с наградата на публиката за най-добър игрален филм, а в неделя, 11-ти юни, варненската публика и членовете на Фестивална КиноАкадемия ще имат привилегията да гледат прожекцията на %Поезия без край” в зала „Европа” на ФКЦ-Варна от 18:15ч.

Проектът „Фестивална КиноАкадемия” протича с дванадесета поредна среща=уъркшоп в рамките на концепцията „Варна – еврапейска младежка столица 2017”.МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички