Зареждам...
***КИНОМАНИЯ 2017 ОТ 17 ДО 30 НОЕМВРИ*** ПРИ ПОКУПКА НА 7 ИЛИ ПОВЕЧЕ РАЗЛИЧНИ ФИЛМОВИ ЗАГЛАВИЯ ОТ КИНОМАНИЯ ПОЛУЧАВАТЕ 2 лв. ОТСТЪПКА ОТ ЦЕНАТА НА ВСЕКИ БИЛЕТ*** НА 25 НОЕМВРИ ИЗВЪНРЕДНИ ПРОЖЕКЦИИ НА „В СВЕТА НА ГИВЪН“ от 17 ч. и от 19 ч.***НЕ ПРОПУСКАЙТЕ на 17 декември РИШАР ГАЛИАНО СОЛО-ОТ БАХ ДО ПИАЦОЛА! ***
Българо-американски екип представя музикални шедьоври в Европа, на 4 юли във Варна
21.05.2017
4 юли - Градска художествена галерия - 19:30 часа
КОНЦЕРТ ВИВАЛДИ-ШУБЕРТ

Диригент: Пол Мюлер
Солисти: Шелби Джоунс-Уеренбърг – сопран,  Кара Уеъринг – мецосопран, Николай Иванов - тенор,
Уолтър Суон – бас


Програмата включва две забележителни вокално-инструментални творби – Меса в сол мажор на Шуберт и Глория на Вивалди.
Две прекрасни произведения, които покоряват публиката със своята мелодичност, виталност и изящество и са като бисери в короната на световното музикално наследство.

Първият концерт от тази програма е на 4 юли в градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна от 19,30 ч. Диригент е маестро Пол Мюлер, солисти: Шелби Джоунс-Уеренбърг – сопран,  Кара Уеъринг – мецосопран, Николай Иванов - тенор, Уолтър Суон – бас. На 7 юли същата програма изпълнителите ще представят и в католическата катедрала „Свети Йосиф“ в София от 19 ч., а на 9 юли - в Солун.
Тази дългогодишна музикална традиция, на която продуцентската компания „Варна Интернешънъл“ дава живот всяка година, заличава граници между държави и континенти, между стари и нови музикални практики, защото се основава на най-великото човешко творение - изкуството, което сближава хората от различни нации и възраст, въздейства на сърцата и умовете им със своите непреходни ценности.

 
 

Билетите са продават на билетен център на ФКЦ,  тел. 052685214, РВ 10-21 ч., както и онлайн от www.fccvarna.bg
В деня на концерта - в залата. 


Цена на билетите: 12 лв., 8 лв.
27 юни 2017 - зала 1 - 19:30 часа
„Реквием”от В.А.Моцарт

в изпълнение на Portland Symphonic Choir,  Adelphian Concert Choir от САЩ 
и  симфоничен оркестър,

Диригент Dr. СТИВЪН ЗОФИ

Билети ТУК

Цена на билетите: 18 лв., 15 лв.
 
Организатор е „Варна Интернешънъл“ - компанията, която подготвя тази година  XVIII лятна музикална академия и концертни турнета, партньори са Държавната опера на Стара Загора и симфоничният оркестър на Пазарджик
 
Осемнадесета лятна музикална академия и мащабни концертни турнета в Европа – това включва тазгодишната кампания на продуцентската компания „Варна Интернешънъл“. За пореден път създателят на българо-американската компания Калин Чонев и неговата съпруга Шарон събират изявени музикални творци най-вече от САЩ и България на една сцена, за да представят някои от най-ярките шедьоври на световната музикална литература. За пореден път две различни култури – тази на Стария и тази на Новия континент, се срещат, за да споделят  уникални традиции, опит, идеи и емоции на универсалния езика на музиката.
Безспорно акцентът и това лято са събитията в България – XVIII лятна музикална академия и концертните турнета в страната.
За пореден път „Варна Интернешънъл“ организира концертни турнета в Европа – този път в Германия и Чехия, на състав от САЩ. Съставът е хорът на Грейс Юнивърсити от Небраска с диригент Грег Зилке. Младите изпълнители ще покажат своето пленяващо изкуство в Берлин, Лайпциг, Дрезден, Ерфурт, Айзенах, Магдебург, Витенберг и Прага. Пребиваването им на Стария континент е свързано с 500-годишнината от църковната реформация на Мартин Лутер, белязала съдбата на човечеството векове напред.
 
XVIII лятна музикална академия
 
XVIII лятна музикална академия с майсторски класове за оперни изпълнители и диригенти отворя „врати“ в края на май и дава старт в продължение на месец на поредица от прояви, които се осъществяват в сътрудничество с екипа на Държавната опера на Стара Загора. Последното събитие от програмата е на 25 юни.
Целият оперен театър на Стара Загора /близо200 души/ за шеста поредна година е партньор на „Варна Интернешънъл“ в осъществяването на този уникален музикален проект. Над 80 са участниците в Академията предимно от САЩ, но също така и от Япония, Китай, Африка и Европа. Поканени са близо 20 видни международни изпълнители и педагози, специалисти в различни области на музикалното изкуство от САЩ и Европа, които да работят със студентите. Участниците в диригентския курс ще изучават Реквиема на Волфганг Амадеус Моцарт. Участниците в оперната академия пък ще подготвят премиерното за България изпълнение на операта „Благодатна земя“ /The Tender Land/ на Аарон Копланд, един от най-ярките американски композитори, изпълнители и педагози на ХХ век, както и великолепната опера на Моцарт „Дон Жуан“ - своеобразен връх в неговото оперно творчество. Предстоят общо 12 прояви в рамките на академията - 4 спектакъла на операта на Моцарт „Дон Жуан“ и 2 спектакъла на операта от Копланд „Благодатна земя“, галаконцерт с откъси от френски опери, матинета на млади таланти в певческото изкуство на САЩ, два концерта, в програмата на които ще бъде включен „Реквием“ на Моцарт, солов рецитал. Лектори в оперната академия са диригентите Анди Андерсен, Диан Чобанов, Кристофър Томас, Юя Миазаки, Младен Станев; режисьорите Славчо Николов, Рейчъл Харис и Дейл Морхоуас; вокалните педагози Дженифър Глидън, Дарина Такова, Реймънд Фийнър, Томас Стъдебейкър, Марсия Портър и Ейдън Соудър; пианистите Ариадна Загрян, Лин Компас, Богдан Станев и Наталия Ривера.
На 3 юли  вокалният ансамбъл „Фортисимо“ от Бургас, който спечели 1 награда на Международния майския хоров конкурс в категорията камерни хорове, провел се във Варна неотдавна, подготвя специален поздравителен концерт към гостите от САЩ. Поканата за гастрола на ансамбъла е на директора на „Варна Интернешънъл“ Калин Чонев.
 
Концертните турнета
 
Плод на сътрудничеството между български и американски изпълнители са концертните турнета, които продуцентската компания „Варна Интернешънъл“ подготвя за това лято. Те се провеждат от 27 юни до 9 юли в градовете Варна и София в България и Солун в Гърция. В програмата са включени едни от най-ярките вокално-инструментални произведения на Волфганг Амадеус Моцарт /1756 – 1791/, Франц Шуберт /1797 – 1828/ и Антонио Вивалди /1678 – 1741/, които и изпълнителите, и публиката в цял свят обичат и ценят изключително високо и се прекланят пред мащабността и силата им на въздействие през последните няколко века. За концертните турнета у нас ще пристигнат Аделфийският концертен хор, Портландскияг симфоничен хор, Тусонският майсторски хор, първият концертен хоров състав на университета „Уест Либърти“, Майсторският хор на университета „Уест Либърти“, Гринуичкото хорово дружество – състави с авторитет и уважавани заради високите им художествени постижения, ръководени от първокласни диригенти. Заедно с тях у нас ще пристигнат и утвърдени оперни певци със завидна артистична кариера и богат музикален репертоар. Партньор във всички концертни програми по време на турнетата е симфоничният оркестър на Пазарджик.
Реквиемът на Моцарт ще звучи в два концерта. Първият е на 27 юни в зала 1 на Фестивалния и конгресен център във Варна от 19,30 ч. На диригентския пулт ще излезе маестро  Стивън Зофи. Солисти ще бъдат Нан Хеймър - сопран, Доун Падула - алт, Даниел Моръл - тенор, Райън Бийд – бас. /Билети се продават на билетния център на Фестивалния и конгресен център във Варна и в мрежата на Eventim./Вторият е на 1 юли от 19:30 ч. в концертната зала на Национално музикално училище „Любомир Пипков“, диригент ще е маестро Скот Глисън, солисти ще са Линда Кауан - сопран, Доун Падула - алт, Даниел Моръл – тенор и Райън Бийд – бас.
Другата програма включва две забележителни вокално-инструментални творби – Меса в сол мажор на Шуберт и Глория на Вивалди. Две прекрасни произведения, които покоряват публиката със своята мелодичност, виталност и изящество и са като бисери в короната на световното музикално наследство. Първият концерт от тази програма е на 4 юли в градската художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна от 19,30 ч. /Билети се продават на билетния център на Фестивалния и конгресен център – Варна, а в деня на концерта - в залата./. Диригент е маестро Пол Мюлер, солисти: Шелби Джоунс-Уеренбърг – сопран,  Кара Уеъринг – мецосопран, Николай Иванов - тенор, Уолтър Суон – бас. На 7 юли същата програма изпълнителите ще представят и в католическата катедрала „Свети Йосиф“ в София от 19 ч., а на 9 юли - в Солун.
Тази дългогодишна музикална традиция, на която продуцентската компания „Варна Интернешънъл“ дава живот всяка година, заличава граници между държави и континенти, между стари и нови музикални практики, защото се основава на най-великото човешко творение - изкуството, което сближава хората от различни нации и възраст, въздейства на сърцата и умовете им със своите непреходни ценности.
 
 
„Варна Интернешънъл“
“Варна Интернешънъл” е продуцентска компания, създадена в сърцето на САЩ от един българин и неговата съпруга. Българинът е Калин Чонев, син на проф. Марин Чонев, основателя на представителния смесен хор “Морски звуци” и на Международния майски хоров конкурс “Проф. Георги Димитров” във Варна.
Днес “Варна Интернешънъл” е лидер в музикалната индустрия и по-специално в организацията на мащабни кантатно-ораториални, оперни и други класически музикални събития. От основаването си през 1999 г. до днес компанията организира и продуцира десетки музикални събития: фестивали, музикални академии и конкурси в САЩ, Израел и много държави в Европа, включително и в България, в рамките на които се осъществяват и стотици концерти с участието на хиляди музиканти от различни континенти и държави по цял свят - от Северна и Южна Америка, Европа, Австралия, Азия и Африка. Успехът на “Варна Интернешънъл” е отразен от някои от най-елитните медии в света: Washington Post, New York Times, Boston Globe, Boston Herald, The Jewish Daily Forward, The Boston Inelligencer, Jerusalem Post, New Tang Dynasty Television, БНТ и БНР и всички водещи печатни медии в България.
В биографията на “Варна Интернешънъл” са вписани организирането и изпълнението на такива шедьоври на световното музикално наследство като реквиемите на Моцарт, Верди и Брамс, Кантата 150 от Бах, Меса в до мажор от Бетовен, Te Deum от Бизе и много други.
 
 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички