Зареждам...
* РУСКА КАМЕРНА ФИЛХАРМОНИЯ, САНКТ ПЕТЕРБУРГ ГОСТУВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ*31 август 2017*21:00 ч.***БИЛЕТИТЕ ЗА МФФ „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“ 2017 ВЕЧЕ СА В ПРОДАЖБА!*НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ФИЛМЪТ НА ЕЛИНОР КОПОЛА „ПАРИЖ МОЖЕ ДА ПОЧАКА“ НА 26 АВГУСТ*НАЙ-ЗРЕЛИЩНИЯ РУСКИ ФИЛМ „ВИКИНГ“ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЕКРАН В ГРАДА САМО НА 2 СЕПТЕМВРИ!*
6,9 ПО РИХТЕР
Година: 2016
Продукция: Европейска

28 август - зала 1 - 14 ч.

XXV Международен филмов фестивал "Любовта е лудост"
ПО ГЛОБУСА

"6,9 ПО РИХТЕР" - премиерен филм на Румъния, България и Унгария
2016 г., 117 мин.


Сценарист и режисьор: Нае Каранфил
В ролите: Лаурентиу Банеску, Мария Обретин, Теодор Корбан

Сутрин. Едва доловим трус паникьосва Букурещ, докато градът очаква непреодолимото приближаване на разрушително земетресение. Медиите представят непрекъснато мнения на експерти и зловещи архивни кадри от 4 март 1977 година.
В същия ден актьорът Тони и съпругата му Кити, интериорен дизайнер, се местят в нов апартамент, намиращ се в стара сграда в центъра на столицата. Покупката е била голям късмет – заради ниската цена, но едновременно и доста рискована – заради сеизмичната опасност за сградата. Младостта на Тони е към края си, бракът му е клопка, а кариерата – посредствена.
На всичкото отгоре, след 35-годишно необосновано отсъствие, в живота му нахлува повторно баща му Деди. Той е антипод на Тони, хедонист и епикуреец, „ловец на мига“. Деди превзема новия апартамент и от този момент героят трябва да се справи със сериозни въпроси и дилеми.

ВХОД СВОБОДЕН

 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички