Зареждам...
* РУСКА КАМЕРНА ФИЛХАРМОНИЯ, САНКТ ПЕТЕРБУРГ ГОСТУВА ЗА ПЪРВИ ПЪТ В БЪЛГАРИЯ*31 август 2017*21:00 ч.***БИЛЕТИТЕ ЗА МФФ „ЛЮБОВТА Е ЛУДОСТ“ 2017 ВЕЧЕ СА В ПРОДАЖБА!*НЕ ПРОПУСКАЙТЕ ФИЛМЪТ НА ЕЛИНОР КОПОЛА „ПАРИЖ МОЖЕ ДА ПОЧАКА“ НА 26 АВГУСТ*НАЙ-ЗРЕЛИЩНИЯ РУСКИ ФИЛМ „ВИКИНГ“ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЕКРАН В ГРАДА САМО НА 2 СЕПТЕМВРИ!*
ЛАЛУГЕР

Купи билет29 септември - зала 1 - 19 ч.

ЛАЛУГЕР
Автор: Александър Урумов
Режисьор: Юрий Дачев
Участват: Николай Урумов

„Лалугер” е смешно сбогуване с едно отиващо си време, с едно забравено пространство, в което все още живеят хора. Главният герой Дянко Лалугера живее именно в такъв далечен край на България – напълно невидим, погледнато от София. Но нека никой не го подценява - макар и рядко, той идва в столицата. Този път е дошъл тук по специално поръчение на брат си, за да донесе готови документи по европроекти.

Спектакъл рекордьор: 150 представления за четири сезона!
Номинация за Аскер 2011г за драматургия!
Награда The best Actor 2011г на Международен фестивал на монодрамата, Битола, Македония!
Награда за най-добра мъжка роля - 2011 на Международен фестивал "Друмеви театрални празници", Шумен!
Награда за комедиен хит 2011г на Международен фестивал на комедийния спектакъл, Габрово!

Главният герой Дянко Лалугера живее в далечен край на България – напълно невидим. Но нека никой не го подценява - макар и рядко, той идва в столицата.

Този път е дошъл тук по специално поръчение на брат си, за да донесе готови документи по европроекти. Големият проблем обаче е един защитен вид лалугер, който се е заселил точно във фамилната им земя и пречи да се одобри проекта. Ето защо Дянко е на гарата и чака брат си, който е „голям човек и работи в министерството”.

Не трябва да мърда оттам, защото ще вземе да се изгуби и след това – иди го търси! Ето защо Дянко ще стои на гарата, ревниво скътал документите и армаганите от село. И ще разкаже едни много важни неща – като например – истината за лалугера и огромната му разлика с къртицата.

Ще обясни и покаже какво е ортума и рошка - защото това са неща, които по София например не се знаят и няма как да се знаят. Ще сподели страховете си от един опасен вид забрава - за онези хора, дето са дошли по София и са забравили кои са и откъде са. А за такава забрава още няма открито лекарство - селският лекар му е казал, че няма - значи наистина няма.
Това е Дянко Лалугера - простоват и смешен човеколюбец, непохватен селски приказливец, добър и наивен. И в тая доброта и наивност човек може през смях да открие себе си - оня някогашен себе си, който уж е смятал за отдавна изгубен. Валидни ли са все пак документите за земеделския проект на Лалугера?

Ще дойде ли брат му, "големият човек в министерството", да го вземе от гарата или важно заседание ще му попречи? Или може би плаваща обедна почивка го е засмукала като плаващи пясъци и ще го пусне чак след няколко часа?
Това ще стане ясно в края - тогава всеки ще научи истината за лалугера. И за себе си...
 
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички