Зареждам...
***ИЗВЪНРЕДНИ ПРОЖЕКЦИИ НА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ЕКРАН В ГРАДА НА „ВИКИНГ“ И „БОЛШОЙ“*** ПОРАДИ ГОЛЕМИЯ ИНТЕРЕС ПРОДЪЛЖАВАТ ПРОЖЕКЦИИТЕ НА „АННА КАРЕНИНА. СЪДБАТА НА ВРОНСКИ!***НЕ ПРОПУСКАЙТЕ „ДЖАКИ“***ОЧАКВАЙТЕ ПРОЖЕКЦИИ НА „12 А“ ОТ 18 СЕПТЕМВРИ***
КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ ДНЕС ПРЕДСТАВЯ СВОЙ ПРЕМИЕРЕН ФИЛМ ВЪВ ФКЦ-ВАРНА
14.06.2017
КАМЕН ВОДЕНИЧАРОВ ДНЕС ПРЕДСТАВЯ СВОЙ ПРЕМИЕРЕН ФИЛМ ВЪВ ФКЦ-ВАРНА
 
14 юни - зала "Европа" - 19 ч. 

Днес, в поредната среща от проекта „Фестивална КиноАкадемия” Камен ще разказва за учителя и студентите, достигнали до верните отговори в образованието и посланията в изкуството, стъпили понякога дори и на червения  килим и докоснали се до големите филмови награди.


„МАЙСТОРЪТ НА КОМЕДИЯТА“ е документален разказ за ролята на личността на учителя в процеса на изграждане на бъдещето на творците на театъра и киното.
В университета „Карнеги Мелон“ в Питсбърг – САЩ предстои дипломирането на най-новия курс млади таланти.
Един от техните преподаватели, проф. Александър Илиев-Саша, специалист от България, им помага да намерят своя ключ към загадката „ А сега накъде?“
"Чумата във Венеция” от Фламинио Скала е спектакълът, който проф. Илиев подготвя с дипломиращите се студенти. Стилът е Комедия дел арте. Пиесата е история за опита за завладяване на средновековна Венеция от османския владетел Сюлейман Великолепни. Младата религия на пророка Мохамед обгражда чрез корабите на султана свободната и просперираща република.
Ще успее ли завоевтелят да покори града-държава?
Това е въпросът на пиесата.
Ще успеят ли бъдещите актьори да покорят сърцата на зрителите по света ?
Това е въпросът на  студентите.
Коя е чумата на нашия век? Безпросветността, разликата в религиите, социалното неравенство, отсъствието на надежда и любов или липсата на чувство за хумор?
Това е въпросът на филма.
Един разказ за преподавателя и неговите ученици, търсенето на решения и откриването на философията в изкуството... 
„Фестивална КиноАкадемия” е неформален образователен проект с трансгранична платформа за комуникации между млади кинокритици, амбицирани да развиват познанията си в света на седмото изкуство. Академията е продуцирана от екип на Фестивален и конгресен център – Варна и е част от концепцията „Варна – европейска младежка столица 2017”.
МЕСЕЧЕН КАЛЕНДАР
Новини / виж всички